Podijelite ovaj članak:

Piše, novinar i književnik, Muhamed Mahmutović

Jedne prilike se Austrougarska vojska našla u nezavidnom položaju, Trebali su preći neku čistinu koju su Italijani sustavno tukli rafalima. Nije bilo izbora nego da elitna jedinica Austrijske vojske napravi proboj, a to je bila čuvena krajiška “Druga regimenta”. Pala je naredba i svi su nestrpljivo čekali da im krajišnici prokrče put, ali njihov komandant je oklijevao s naredbom. Austrijski oficir ga je nekoliko puta ljutito pitao, šta čeka, zašto ne krene, a ovaj mu mirno reče:
Čekam da nas uhvati huja!
Nakon svjedočenja Selvera Vojića iz Bihaća, u montiranom procesu protiv Atifa Dudakovića, posve je čudno da to suđenje nije prekinuto, a optužnica odbačena. Vojić je pozvan kao svjedok tužilaštva, ali je rekao nekoliko rečenica zbog kojih bi trebalo da se procesuira SIPA i Tužilaštvo, umjesto generala Dudakovića. “Dobio sam pare, rečeno mi je šta da kažem”!
Meni je rečeno da kažem da sam vidio leševe od Bihaća do Ključa, što više leševa to bolje”.”Ovo nije istina, ja nisam vidio Hasana, meni je Simo Tuševljak (Glavni inspektor MUP-a Republike Srpske za istrage ratnih zločina) sugerisao šta trebam reći, inspektori SIPA-e su me s njim upoznali, on mi je više puta finansijski pomagao i tražio da kažem da sam bio u Petrovcu i vidio Hasana“…
Pročitajte samo nekoliko ovih rečenica, ako vam ne stane pamet ovdje potražite pomoć hodže, popa ili psihijatra, s vama nešto nije uredu!
Meni se nameće hiljadu pitanja, na koja treba tražiti odgovore pod hitno:
– Kako je moguće da SIPA, državna agencija za istrage i zaštitu, sudjeluje u vrbovanju lažnih svjedoka protiv generala Dudakovića na teritoriji zone odgovornosti Petog korpusa s kojim je on komadovao i da se to tek sad sazna hrabrim svjedočenjem gospodina Vojića? Kakvi smo mi to ljudi – Bošnjaci?
– Zašto tužilaštvo nije odmah reagiralo i naložilo hapšenje tih istražitelja iz SIPA-e i spomenutog Sime Tuševljaka, koji je želio obmanuti sud lažnim dokazima? Zar to nije krivično djelo?
– Kako je moguće da entitet presuđen za genocid ima “glavnog inspektora za istrage ratnih zločina”, a oni nad kojima je genocid počinjen, nemaju? I čije je pare dijelio taj Tuševljak, šta mislite?
– Zašto sud odmah nije raspustio tužitelje u predmetu, koji posjeduju “corpus delicti”(biće zločina), da imaju lažne svjedoke, a žele nastaviti proces?
– Ko će sad moći biti siguran u bilo koju izjavu, bilo kojeg svjedoka u nastavku ovog politički montiranog procesa?
– Koliko je svjedoka zastrašeno od strane SIPE i Tuševljaka, da će se protiv njih pokrenuti neki proces, ako se ne budu držali dogovora, pa dalo isti iskaz njima i na sudu? Je li nakon ovoga ijedan svjedok relevantan?
– Je li Sakibu Mahmuljinu presuđeno bez materijalnih dokaza uz pomoć svjedoka, koji su regrutovani na ovaj način, a plaćani iz džepova žrtava genocida – Bošnjaka?
– Šta rade mudroseri na političkim pozicijama kad ne traže krivičnu odgovornost svih umješanih u ovaj politički montirani proces, kako bi se izjednačili branioci BiH i agresori na nju?
– Zar su svugdje u svijetu ne bi trebao praviti red, a ne prizivati nered nastavkom procesa u kojem je otkrivena podla igra SIPE i tužilaštva?
– I na kraju, sasvim ozbiljno pitam sve relevantne faktore u državi, hoće li se i nakon ovog svjedočenja, koje je gospodin Vojić izrekao pod zakletvom na sudu, nastaviti ova lakrdija? Šta će biti ako krajišnike uhvati huja, pa krenu masovni protesti, možda im se samo čini da je general ostao sam?


Subscribe
Notify of

16 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković Post Views: 1 […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković Post Views: 1 […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković Post Views: 1 […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković Post Views: 0 […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković Post Views: 24 […]

“sustavno” ???

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković Post Views: 2 […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković […]

[…] Nek’ visi general Atif Dudaković […]

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x