Mostarski sveštenik prisiljen otići iz BiH jer mu je kćerka prešla na islam

Podijelite ovaj članak:

Starješina Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru i arhijerejski zamjenik episkopa zahumsko-hercegovačkog, protojerej-stavrofor, Radivoje Krulj oprostio se danas u Staroj crkvi od svojih vjernika i od Mostara.

Krulj je s porodicom u Mostar došao prije petnaest godina.

Supruga i ja imamo šestoro djece. Nikada nijednom od njih nismo pružali ništa mimo drugih, niti u jednoj prilici, niti u jednom mjestu, od škole, sportskog ili nekog drugog kolektiva. Učili smo ih i učimo ih da se svojim radom, zalaganjem i znanjem izbore za prilike koje im se nude. Bojim se da je u ovakvom društvu kao što je naše to vrlo teško. To je jedini razlog naše odluke da dignemo sidro iz ovog prelijepog grada. Hvala našim episkopima koji su na našu molbu pozitivno odgovorili. Naš odlazak nikako ne znači da odustajemo od borbe za bolje, pravednije i uređenije društvo i sistem vrijednosti u ovoj prelijepoj i prebogatoj zemlji. Svakako, to će biti drugi način i borba iz druge perspektive. Mi sada nismo baš dobar primjer jer odlazimo, ali šta je – tu je. To je naša odluka“, kazao je Krulj.

 

Kako saznaje Ljudski.ba iza svega se krije neviđena hajka na pravoslavnog sveštenika koji je omiljen u narodu.

Naime, jedna od njegovih kćeri udala se u Austriji i prešla na islam što je bila kap koja je prelila čašu među starješinama Crkve, pa je omiljeni mostarski sveštenik bio prisiljen otići iz Mostara.

Kako saznaje Ljudski.ba Krulj je veliki prijatelj vladike Grigorija, a njihovo prijateljstvo seže još od studentskih dana.

Vladika Grigorije, rodom iz Vareša, također je kao politički nepodoban beogradskim crkvenim krugovima premješten na službu u Njemačku, gdje obavlja dužnost episkopa diseldorfskog i njemačkog, a tamo bi mu se uskoro trebao pridružiti i Krulj.

Subscribe
Notify of

5 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Mostarski sveštenik prisiljen otići iz BiH jer mu je kćerka prešla na islam […]

[…] Mostarski sveštenik prisiljen otići iz BiH jer mu je kćerka prešla na islam […]

U Vatikanskim krugovima bez uvreda , već sa činjenicama
Ubij, ukrali, izmasakriraj drugu vjeru samo se ispovijedi i sve oprošteno. Vatikan leži na dečjim kostima. Nije ovaj prisiljava časne one su to htjele. Znam jednu časnu koja je radila u Risnu u domu starih u Risnu i tukla starca.od 45 kg. Nijedan rat ne počinje bez vatikanaca

Ne treba sve u isti kos trpati ni na drugu vjeru govoriti, zaista je cudno da i dan danas ti svestenici su van zakona i sudaca svjetskih, ali imaju veliki uticaj kod samih vjernika i da nisam pobjegla u Holandiju ne bih ni znala koliki. Nekad pomislim da su isto mocni koliko je i taliban u Avganistanu i oni imami u Iranu

[…] Mostarski sveštenik prisiljen otići iz BiH jer mu je kćerka prešla na islam Post Views: 94 # duhovnost# islam# religija […]

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x