Može li B. Izetbegović odrediti slobodan dan zbog izbora u Turskoj?

Podijelite ovaj članak:

Zamislite kakva bi se hajka digla na njega i na Bošnjake da se samo spomene ta mogućnost?

Ne vjerujem da je ta misao ikad pala na pamet Bakiru Izetbegoviću, iako ima mnogo više osnova nego Dragan Čović, kad odredi slobodan dan za “svetkovinu”, koji su ustvari izbori u drugoj državi.

Koliko je to apsurdno i kako se ustvari poglavnik Čović iživljava nad BiH i Bošnjacima svjedoči i to da mu ne pada na pamet tražiti od Njemačke slobodan dan gdje ima 422 000 Hrvata(više nego u BiH) ili recimo u Irskoj, gdje ih ima još više, ali čiste savjesti to odredi i čeka da se ko pobuni, pa da krene priča o “bošnjačkom nacionalizmu i ekstremizmu”, te ugroženosti svekolikog pućanstva iliti “promicatelja europskih vrijednosti”!

Mogu li države u kojima ima Bošnjaka odrediti slobodan dan zbog izbora u BiH?

Od velikog značenja za izbore u BiH bi bilo da Bošnjaci koji žive u Turskoj dobiju slobodan dan (ima ih oko sedam miliona i mnogi imaju pravo glasa), a ista stvar je sa Srbijom, Crnom Gorom, Kosovom, Makedonijom… Bilo bi takođe važno da je u BiH slobodan dan kad su izbori u tim državama, kako bi Bošnjaci mogli ići glasati tamo, ali to nikom ne pada na pamet ni da predloži, ne kažem ti da odredi kao da je Vladimir Putin, a ne njegov pijun!

I kakvog uopšte ima smisla to da imaš pravo glasa u drugoj državi, a ne priznaješ da si onda iseljenik iz te države ili dijaspora? Mnogo je Bošnjaka koji imaju, recimo, Švedsko državljanstvo, pa glasaju u obje države, jer po sporazumu mogu imati oba, ali ih u BiH tretiraju kao dijasporu i oni to mirno prihvataju.

Kad će se neko usuditi reći “car je go” ili će naši šibicari u politici bez ovih argumenata prihvatiti ultimatum Putinovog pijuna, kako bi se “osjećali komotno i neugroženo”?

A što će s tom komocijom ugrožavati našu državu i većinski narod, nikom ništa?

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

To je nama nasa trojka dala.

Apsurdistan!!!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x