Može li Bosna i Hercegovina postati Švedska?

Podijelite ovaj članak:

Muhamed Mahmutović, pisac

Ovako su negdje 1810 godine šveđani dolazili u luku Geteborg i emigrirali u Ameriku, sve do Drugog svjetskog rata. U neko vrijeme ih je petina bila u iseljeništvu. Tjerala ih je glad, kuga i ostale zarazne bolesti, a danas su najpoželjnija država za useljevanje emigranata iz cijelog svijeta!
Pa ko kaže da za Bosnu i Hercegovinu nema nade?
Napisao sam za dva mjeseca knjigu o tom fenomenu, za mog izdavača u Švedskoj, a svakako će biti izdat i na bosanskom jeziku. Knjiga je podijeljena u dva dijela, u prvom dijelu jedan šveđanin emigrira 1930, a vraća se kao penzioner u Švedsku 1992 godine i zatiče izbjeglice iz BiH. Nije ništa znao o našoj domovini, ni našem narodu, ali ga s tim upoznaje jedan naš profesor koji je bio među migrantima!
Knjiga je puna informacija o raznim temama, tako da će svako ko je pročita biti bolji čovjek! Posebno je vrijedno što će međunarodna publika saznati kako i zašto se desio genocid, kako su nam svezali ruke embargom na oružje, i nakon svega zločince nagradili sa dvije trećine naše države!

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Muslimani ne mogu nikad uspjeti kao zapadnjaci, najprije jer su zatvoreni prema drugim, dalje previše se samo bave vjerksim cjepidlačenjem, dalje muslimani imaju kompleks više vrijednosti a u suštini su ništa posebno, brojevi nam to govore.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x