Muderris: Nikome od bjelosvjetskih moćnika ništa nismo dužni

Podijelite ovaj članak:
Reakciju Nezima Halilovića Muderrisa povodom posljednih napada na neovisnost i suverenitet Bosne i Hercegovine prenosimo u cjelosti:
“Za nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu smo se hvala Allahu politički izborili, istu smo goloruki u redovima Armije i MUP-a branili i oslobađali i kada smo bili nadomak vojničke pobjede Zapad nas je zaustavio i prisilio na potpisivanje Dejtonskog sporazuma!
Prema tome, nikome od bjelosvjetskih moćnika ništa nismo dužni, pred njima ne smijemo glave poginjati, a pogotovo ne smijemo klečati, trebamo ih pravo u oči gledati i insistirati na primjeni istih standarda kao i u njihovim zemljama!
A ako nas samo zbog toga što smo muslimani smatraju građanima nižeg reda ili stranim tijelom na tlu Evrope, pa nas zbog toga ponižavaju, neka znaju da je Bosna i Hercegovina naša Jedina Domovina, da rezervne domovine nemamo i da smo je spremni braniti politički, intelektualno i fizički, ako za to bude potrebe!
Allaha molim da nas pomogne u snaženju naše Domovine, našeg naroda i svih patriota, a da neprijatelje zabavi njima samima i ponizi ih još na dunjaluku!”, napisao je Muderris na svom Facebook profilu.
Foto: Bošnjaci.Net
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Muderris: Nikome od bjelosvjetskih moćnika ništa nismo dužni […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x