Muftija Fazlović: Mi u potpunosti stojimo iza izjave reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Podijelite ovaj članak:

Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj će se raspravljati o Izvještaju Kristijana Šmita o situaciji u Bosni i Hercegovini, trebala bi biti održana 10.-og maja.

Vijeću sigurnosti trebali bi se obratiti i Šmit i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Izvještaj koji je stigao do javnosti zapravo je ono što se od Šmita i moglo očekivati. Kritikuje Dodika i politiku zastrašivanja naroda secesijom, a onda u izvještaju i reisul-ulemu Huseina efendiju Kavazovića, čiju retoriku naziva retorikom podjela.

Naravno, prema onome u šta javnost ima uvod, tamo nema kritika niti se problematizuje HDZ i Dragan Čović.  

Dr. Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, za Hayat televiziju jasno je kazao da u potpunosti stoje iza izjave reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića te objasnio i zašto.

Uključivanje izjave reisu-l-uleme Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Husein ef. Kavazovića u posljednji izvještaj visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini upućenog Vijeću sigurnosti UN-a onako kako su to prenijeli mediji i sa smislom koji je dat toj izjavi naišlo je na krupno iznenađenje naše javnosti. Zapravo, ukupno djelovanje reisu-l-uleme ef. Kavazovića je dobro poznato našoj javnosti ne može nikako odraziti jedan takav zaključak. Uz to sama ta izjava kakva je navedena u ovom izvještaju ne odgovara u cijelosti izjave koju je reisu-l-ulema dao, nije precizno citiran. Sržna poruka reisu-l-uleme u njegovom pozivu da je nužno čuvati institucije države, razvijati institucije države i to se jedino može objektivno iščitati kao važna poruka reisu-l-uleme. Sam reisu-l-ulema ef. Kavazović je dao svoj osvrt na ovaj dio izvještaja, učinio je to precizno i jasno i mi u potpunosti stojimo iza izjave reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Muftija Fazlović: Mi u potpunosti stojimo iza izjave reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x