Muharemović: Srce kuca samo za jednu domovinu!

Podijelite ovaj članak:

Bosanskohercegovački talentovani fudbaler Tarik Muharemović, trenutno član Juventusa nastupa u mlađim kategorijama torinskog velikana, a u razgovoru sa istaknutim novinarem i našim saradnikom Belminom Habibovićem otkrio je do sada nepoznate detalje.

Tarik Muharemović je već skupio pet nastupa za mladu reprezentaciju BiH, a ima ogromnu želju nastupati za seniorsku reprezentaciju BiH. Dileme uopšte nema, Tarik Muharemović je već odabrao.

Imao si mogućnost da nastupaš za Austriju ili Sloveniju, a ti si odabrao BiH?

“Imao sam tu mogućnost, ali nisam puno razmišljao o tome. Odmah sam znao za koju državu moje srce kuca. Odlučio sam se za moju domovinu, za moju familiju, za moju Bosnu i Hercegovinu. To se nikada neće promijeniti.”

Šta za tebe predstavlja Bosna i Hercegovina i čemu se u BiH najviše raduješ?

“Predstavlja moju domovinu, moje srce, moj narod. Svaki put kada dobijem poziv se radujem, znam da se vraćam u domovinu, u BiH, da vidim moje drugare, prijatelje, ekipu. Najviše se radujem kada znam da stojimo i slušamo našu himnu.”

Opiši svoje emocije prilikom dolaska na okupljanje, trenutka izlaska na teren.

“Neopisivo. To je jedna od najljepših stvari na svijetu. Svaki put se radujem doći u BiH, svaki put se radujem igrati za BiH, boriti se skupa. Trenutak koji nikada neću zaboraviti je moj prvi gol za BiH. Pogotovo kada smo se svi skupa držali i slušali himnu i navijače koji pjevaju za nas.”

Neki momci imaju mogućnost da se odluče za BiH, kao ti. Da li bi ovom prilikom htio nešto poručiti?

“Imamo mnogo igrača koji se još nisu odlučili za BIH. Uvijek sam rekao da je njihova odluka, ali mogu im preporučiti – slušajte vaše srce, BiH je vaša domovina, to će uvijek biti. Uvijek imate BiH iza vas, nema ništa ljepše nego igrati za BiH i družiti se sa našim narodom.”

Sportske.ba

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Muharemović: Srce kuca samo za jednu domovinu! Post Views: 208 […]

[…] Muharemović: Srce kuca samo za jednu domovinu! […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x