MUP RS traži od IPF-a u Bihaću da dostave informacije o prof. dr. Štulanoviću koji je ovaj entitet nazvao genocidnom tvorevinom

Podijelite ovaj članak:

MUP RS traži od Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću da dostave informacije o prof. dr. Muharemu Štulanoviću, koji je zaposlenik ove institucije. Podsjećamo, nedavno je isti taj MUP pokrenuo istragu protiv profesora Štulanovića koji je, prilikom obraćanja vjernicima, manji BH entitet nazvao genocidnom tvorevinom.

U zahtjevu koji je stigao na adresu IPF-a u Bihaću stoji da su dužni dostaviti informacije o tome da li je Štulanović zaposlen na ovom fakultetu, na kojim poslovima, te da li, u okviru posla koji obavlja, ima nadležnost da drži vjerska predavanja.

Tim povodom oglasio se i prof. dr. Štulanovi, čiju izjavu prenosimo u cjelosti:

“Bismillah… vel-hamdulillah… ves-salatu ves-Selamu ala resulillah.

Evo kako se otvara istraga „poturica“ koji kažu istinu i ono što se dogodilo od zločina i genocida u prošlom agresorskom ratu a ne sviđa počiniocima i negatorima genocida.

Umjesto da štite povratnike, koje u rs-u unakazuju, prebijaju na mrtvo ime, kao i građane B. Luke, umjesto sveopćeg širenja mržnje protiv ostatka civiliziranog svijeta, prijetnji secesijom, prijetnji Ustavnom sudu BiH, „prekidom“ odnosa sa Engleskom, Amerikom, odlikovanjem ratnih zločinaca, Putina i mnogo drugih nebuloza, direktor rs-a policije bavi se istragom imama zbog izjave u hutbi o genocidnoj tvorevini.

Nije im bilo dovoljno što su u agresorskom ratu zajedno sa svojom braćom po genocidu zaklali/ubili 115 imama nego ih žele progoniti i u miru. Od nadležnih državnih organa BiH, očekujemo zaštitu i da principom argumenta a contraria, odgovore na ovu hajku i direktora policije optuže za prestup negiranja genocida kao i sve druge koji se uključe u ovaj proces!
Jer policijski i sudski progoniti onoga ko po presudi međunarodnog suda spomene genocidnu tvorevinu jeste negiranje genocida”, stoji u objavi.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] MUP RS traži od IPF-a u Bihaću da dostave informacije o prof. dr. Štulanoviću koji je ovaj entit… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x