Murphy: SAD će štititi BiH i osigurati da se održe njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaelom Murphyem o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini

Veleposlanik  Michael Murphy  je poručio da će Sjedinjene Američke Države štititi Bosnu i Hercegovinu i osigurati da se održe njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter. Ukazao je na važnost postojanja funkcionalnih, učinkovitih i odgovornih državnih institucija u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Bećirović i veleposlanik Murphy su se suglasili da će Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države braniti Daytonski mirovni sporazum.

Veleposlanik Murphy je ponovio da nijedan entitet ili bilo koja druga administrativna jedinica niže razine  nema pravo na otcjepljenje ili ujedinjenje s drugom državom. Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović zahvalio je za potporu Sjedinjenih Američkih Država našoj zemlji na euroatlantskom putu. Tijekom razgovora dr. Bećirović  je istaknuo neupitnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine za postizanje punopravnog članstva Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i NATO-u.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x