Muslimanka se znala usprotiviti i čuvenom halifi Omeru, a danas?

Podijelite ovaj članak:

Iz historije islama znamo da se jedna žena usprotivila čuvenom halifi Omeru r.a. i da je on javno priznao grešku. Ona mu je na njegovoj hudbi rekla:
– “O vladaru pravovjernih, da li je preča Allahova knjiga da se slijedi ili tvoj govor?”
A halifa Omer je korigovao svoj govor i rekao:
– “Svako bolje razumije od Omera.”

Glasanje u PSFBiH za sudiju Ustavnog suda iz HDZ-a je izazvalo revolt građana BiH kakav se do sad ne pamti. Prozivaju se imenom i prezimenom zastupnici od kojih se očekivalo da budu protiv ovog imenovanja, jer trakavica oko toga traje jako dugo i čulo se mnoštvo argumenata protiv, a NIJEDAN za!

Zato je trebalo imati hrabrosti i usprotiviti se odluci partijskog šefa, kojeg uz to povezuju s najvećim kriminalcima današnjice, ali se naš portal prema tim optužbama nije još opredijelio bez jasnih dokaza i sudskog epiloga.

Pogotovo se to očekivalo od muslimanki pod hidžabom, čije su moralne osobine jako izražene samim tim da u islamofobičnoj sredini nosi hidžab, a burne reakcije je izazvao status Ismeta Bećara, dio kojeg prenosimo na uvid našim pratiteljima:

————————————————————-

“Znamo da kad nam se poveća iman – poveća nam se i stid, sve shodno čistoći nijeta i pristupu ibadetima. Tako se i meni povećao stid, i imala bih veliki grč i strah od Allaha svaki put kad bi trebala izaći iz kuće otkrivena. Prvo sam prestala čupati obrve, parfeme koji su moja velika ljubav sam isključivala postepeno kad izlazim vani, sašila sam neke fansy tunike, koje bi prekrivale veći dio mog tijela. Svjesna da ne mogu voditi život tako još dugo, jer ko sam postajala?!? Više nisam izlazila na mjesta gdje je provod i muzika, hvala Allahu alkohol i cigarete nikad nisam ni konzumirala, ali isto tako nisam još uvijek bila, bar ne vizuelno, neko ko prakticira islam i nastoji čuvati Allahove granice.”

“Ajla Milišić Pepić, zastupnica u Parlamentu Federacije s hidžabom, kojoj ste dali 3705 glasova, koja je u Parlament ušla nakon što je Adnan Delić, kojem ste dali 11 563 glasa, podigao ruku za Vladu u kojoj će biti ministar, Čoviću vas je prodala s bismillom!

Vaša pseudoselefijska TV ikona, zvijezda halal cooking show-programa, polaznica alternativnih škola Kur’ana i hifza, žena, majka, kraljica… bošnjačka i muslimanska politička glupača i kamenjarka, izdala vas je pod abdestom!

Šta vam nije jasno?”

——————————————————————

Ovdje se može voditi polemika o riječniku kojeg koristi Bećar, ali se ne može osporiti nikome da kritikuje ovako slijepu poslušnost stranačkom šefu kad se u najvažniju ustanovu države dovodi čovjek koji će podržavati UZP ideje o podjeli države i odbijati apelacije za sankcionisanje veličanja ratnih zločinaca, jer je stranka koja ga je uporno gurala u tu fotelju glavni izvođač radova UZP-a!

https://senzor.ba/na-stubu-srama-bosnjacke-politike-mora-biti-mjesta-za-ovakve/: Muslimanka se znala usprotiviti i čuvenom halifi Omeru, a danas?

Zanimljivo je da je Vukoja izglasan u pola dva iza ponoći i da NIKO od onih koji su trebali dići za njega ruku nije bio odsutan, pa ni ova majka dvoje male djece, koja je imala barem taj izgovor, da mora biti s djecom u to doba, dok je one kojih nije bilo da glasaju protiv predvodio ratni komandant Hamdija Abdić-Tigar, kojeg nije bilo na glasanju. Možda je bio opravdano odsutan, ali je iz toga očito da se glasanje za UZP moglo izbjeći i na taj način, kao i glasanje protiv, što su još neki iskoristili.

Gospođa Milišić nas je godinama učila o ulozi žene muslimanke u društvu, njezinom dostojanstvu i borbi. S ovakom poslušnoću vrlo sumnjivom imenovanju je pogazila sve što je pričala, zato treba sad trpiti kritike!

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ja ne mogu razumjeti ljude koji nisu na vrijeme vidjeli ko je konaković, ublehas, prevarant, jalijas, sklon svemu i da ga guraju u politiku, glasaju i udruze se sa njim u zlu protiv svog naroda

Morde se Zena smetnula u taj Vakat tako Kasno/Rano

Last edited 15 days ago by Alija Lulic

Porediti ovu Konakovicevu Kokosh i Zenu iz vremena Halife Omera ,r.a. je u najmanju ruku smijesno !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x