Na donatorskoj večeri u Arnhemu Bošnjaci prikupili čak 125.000 eura

Podijelite ovaj članak:

Džemat Bošnjak Arnhem je 26. novembra bio domaćin za oko 700 gostiju sa prostora Islamske zajednice Bošnjaka u Nizozemskoj, ali i iz drugih pograničnih mjesta povodom donatorske večeri koja je organizovana u svrhu kupovine imamskog stana. 

Gosti su imali priliku uživati u programu koji su izveli hfz. Aziz Alili, Ibrahim Bilčević, Armin Muzaferija, Ahmed-ef. Patković, hor ilahija “Hajr Enschede”, polaznici mektepske nastave i aktivisti Mreže mladih džemata Bošnjak Arnhem.

Skupu su se obratili i predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka u Nizozemskoj Samir Hajdarević, kao i glavni imam Aldin-ef. Šahbazović.

Poseban pečat ovom događaju je prigodnim savjetima i porukama dao je Haris-ef. Kalač, imam Islamskog kulturnog centra Sandžak u Dortmundu.

Da sve prođe u najboljem redu i lijepom ambijentu pobrinuo se organizacioni tim džemata Arnhem na čelu sa predsjednikom džemata Mevzadom Fazlićem, imamom Fahrudin-ef. Nakičevićem i koordinatorom večeri Ibrahimom Majlovićem.

– Posebno je vrijedno istaći trud i zahmet hanuma, kao i svih drugih aktivista i volontera koji su doprinijeli uspjehu jedne ovakve manifestacije – ističu organizatori ovog programa.

U sklopu programa, a u znak zahvalnosti za dosadašnji rad i nastavak misije i karijere bliže svojoj domovini, Fahrudin-ef. Nakičeviću dodijeljena je poklon umra od njegovog džemata Bošnjak i hedija od strane imama IZBN.

Pored spomenutog druženja, donatorsko veče je dalo rezultat i u fiansijskom pogledu. Uz Allahovu pomoć i podršku svih džemata, džematlija IZBN kao i ostalih donatora, uspjelo se prikupiti 125.000 eura.

(Preporod.info/Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x