Svečanim programom u francuskom gradu Annecy obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Podijelite ovaj članak:

U francuskom gradu Annecy večeras je upriličen prigodan program u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Organizator ovog skupa bio je džemat Annecy uz posebno zalaganje Asocijacije mladih ovog džemata koji su i osmislili sami program.

U okviru programa najmlađi ovog džemata izveli su himnu “Jedna si jedina”, kao i nekoliko recitacija o domovini, a o važnosti države, domovine, jezika i nacionalnosti govorio je književnik Muhamed Mahmutović.

“Danas na primjeru Palestine vidimo koliko je važno imati svoju državu, suverenu i nezavisnu”, naglašavao je Mahmutović tokom svog obraćanja.

Odbor džemata je istakao i važnost žene u zajednici i prigodnim zahvalnicama predsjednik džemata je nagradio vrijedne članice koje svakodnevno brinu o prostorijama Islamskog centra, pospremaju ga, čiste i održavaju, ali i pripremaju brojna ukusna jela za razne prigode i manifestacije koje se održavaju upravo u prostorijama Centra.

Posebnu zahvalnost su iskazali Ajši Hamzić Cerić, mladoj profesorici koja je okupila svu bošnjačku omladinu ovog grada u Asocijaciju mladih džemata Annecy. Ta asocijacija danas broji oko 80 članova i zajedno svakog vikenda u prostorijama Islamskog centra održavaju sastanke, razmjenjuju znanja, ideje i vještine.

Imam džemata Annecy, Husein Sarač, je pohvalio Odbor, svoje džematlije i džematlijke, vrijednu djecu i omladinu svog džemata i istakao važnost knjige i znanja.

“Učite, čitajte, istražujte i kupujte knjige”, istakao je imam Sarač.

Na kraju manifestacije svi prisutni su sjeli za sofru i kao jedna velika porodica uživali u slatkim i slanim specijalitetima koje su pripremile vrijedne žene džemata Annecy.

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x