Na koga vas podsjeća ovaj čovjek?

Elmedin Dino Konaković, sve više liči na Aleksandra Vučića
Podijelite ovaj članak:

Kad se 2008. godine nad cijelim svijetom nadvio tamni oblak velike ekonomske krize, zabrinuto sam posmatrao šta će se desiti sa Islandom, državom, za koju me, osim simpatija prema tom miroljubivom i vrijednom narodu ne veže baš ništa. Ta država mi je oduvjek bila simpatična, jer se uspjela izboriti za samostalnost i njezinih tek nešto više od 320.000 stanovnika je uživalo u plodovima svoga rada, i u blagostanju…
U nastavku pročitajte ovu moju reportažu s lica mjesta nećete se pokajati, aktuelna je za nas:

https://balkans.aljazeera.net/blogs/2014/1/21/kako-je-island-umakao-mmf-u-i-svjetskoj-banci

Jutros me nije iznenadila hajka na gospodina Željka Komšića, kojem je Dino Konaković stavio metu na čelu, optuživši ga da lobira protiv ulaska BiH u EU i da je to tražio od cioniste, holandskog premijera Rutea!

Ako je zaista lobirao svaka mu čast, jedino on razumje da ima kruha i bez tog kršćanskog kluba gdje stanovnici trećine zemalja već sad živi u lošijim uslovima nego stanovništvo BiH, ali je teško povjerovati da jest, jer Željko Komšić smatra da bi kao članica EU, Bosna i Hercegovina, bila makar zaštićena od secesionista poput Dodika, Čovića i ostalih govana!

U nakav “Evropski put” je Konaković uložio sve svoje adute i vrijeme. U startu je dao sve što je tražila osovina zla Čović&Dodik, kako bi formirali “proevropsku vladu” s ministrima poput Nenada Nešića, Čavarom, Bradarom i ostalim likovima s američke crne liste. Progutao je žabu zvana Ramo Isak&sinovi, da formira federalnu vlast, da nastavi taj put koji nas ne vodi nigdje.


Na kraju je uložio i zadnju paru u krčmi Bakinci, gdje se toči najbolja đedova rakija i rujno vino Dodikovača, pristavši ponovo na sve. Kad ga je razgolitio američki ambasador i javno rekao da je to čista podvala biračima i čista izdaja interesa BiH i kad mu je Rute rekao da BiH još nije zrela za udaju u EU, on se našao u neobranom grožđu – s čim će izaći pred birače, u šta je potrošio godine letanja po raznim destinacijama i ugošćavanja najvećih neprijatelja BiH, poput tog Routea i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića!

Sad će krenuti priča da bi on u svemu uspio da mu nije to omeo Željko Komšić, da bi ušli u EU već za koju godinicu i odmah pomaknuli Švedsku s pozicije države u kojoj je najviši standard života…

Po tome što je beskrupulozno s lažima udario na Komšića, vidi se da je on kupljen od strane Čovića&Plenkovića i ostalih govana iz UZP-a, jer je njima Komšić najveći trn u oku!

A po tome, kako je na vrijeme počeo pripremati teren za neuspjeh svoje priče s kojom je došao na vlast i vladao, liči na Aleksandra Vučića i ne samo po tome. On zaista sve više podsjeća na njega svojom spremnošću da svoje podanike beskrupulozno laže, spremnošću da se prodaje ambasadorima stranih zemalja, a da istovremeno glumi suverena itd.

Ne znam zašto, ali on mu sve više i fizčki liči, a mislio sam nekad da im je zajednička samo ljubav prema košarci!

Subscribe
Notify of

4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Kakva smrdibuba je ovaj Muhamed, samo mržnja, samo bovraća hejt, mržnju…lafo književnik,

Ti nemos ni mirisat na Muhameda a kamoli biti na njegovom nivou,

Sve živa istina, na žalost

Konakovic+Niksic+TORTA= klasicna izdaja

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x