Na šehidskom mezarju “Kovači” odata počast šehidima i poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH

Podijelite ovaj članak:

Delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođene general pukovnikom Senadom Mašovićem su u petak 14. aprila 2023. godine, na šehidskom mezarju “Kovači” u Sarajevu odali počast šehidima, poginulim borcima i umrlim pripadnicima Armije RBiH.

Ceremonija odavanja počasti na ovom mezarju, kao i na drugim lokacijama u Bosni i Hercegovini dio je Programa obilježavanja 18. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i 31. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja ovog jubileja i odavanje počasti upriličeno je uz prisustvo članova Predsjedništva BH Željka Komšića i Denisa Bećirevića te uz prisustvo vojnih dužnosnika, predstavnika vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona, općina i predstavnika boračkih organizacija, kao i predstavnika vojno-diplomatskog kora akreditiranog u Bosni i Hercegovini.

U sklopu obilježavanja Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, ujedno Dana Armije RBiH brojne delegacije su odale počast i položile cvijeće i na Gradskom mezarju/groblju „Stadion“ Koševo.

Ove godine, Programom obilježavanja 31. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine i 18. godišnjice 2. pjašadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, planirana je Svečana akademija koja će se održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu sa početkom u 18:00 sati.

Na Svečanoj akademiji je predviđeno prisustvo brojnih zvanica iz političkog, vojnog, kulturnog, akademskog, vojno-diplomatskog kora, kao i prisustvo učenika srednjih škola.

U Programu akademije prisutnima će se obratiti član Predsjedništva BiH, načelnik ZŠ OS BiH i komandant 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, a svoju čestitku ovim povodom video linkom će uputiti i minister odbrane Zukan Helez, koji je na službenom putu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Na šehidskom mezarju “Kovači” odata počast šehidima i poginulim i umrlim pripadnicima Armije… Post Views: 1 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x