Na što je sve Bošnjak spreman – iz inata?

Podijelite ovaj članak:

Pitali su jednog Bošnjaka muslimana, pošto bi se pokrstio, a on kao iz topa odgovorio:
– Ne bih vala, za sva blaga svijeta!
Ali je odmah na to dodao – jedino bih iz inata!
Kroz ovu anegdotu se može analizirati politička zbilja u našoj lijepoj domovini, gdje su se skoro svi akteri zainatili da naude nekom sunarodnjaku, pa makar se morali pokrstiti. Mediji im u tome pružaju nesebičnu podršku.

Ti mediji su nastavili progon Izetbegovića i njegove sultanije i nakon što su ostali bez ikakvih funkcija i to je najčešća tema svih njihovih “vijesti”, koje vrlo često sami moraju izbrisati, jer se ispostavi da su netačne informacije, ili im je i bio cilj da samo pokupe malo pažnje.

Bilo je baš otužno sinoć gledati očajnički pokušaj Senada Hadžifejzovića da svog gosta, vozača ambasade u Holandiji, prikaže kao pravnog stručnjaka koji vodi višedecenijsku borbu za Bosnu i Hercegovinu. Prije nego je priča krenula, tačno se znalo ko je meta novopečenog pravnog eksperta, koji je decenijama čekao svojih pet minuta, birao stajlnig i na kraju “briljirao” sa glupostima.

Pratio sam presude većini ratnih zločinaca u Hagu, nisam lika nigdje vidio ni da zagrijava limuzinu i čeka nekog trećeg sekretara ambasade, ali je eto Senadu dobro došao da svoj inat hrani tom ublehom.

Zato vrijeme članovi UZP zbijaju redove!

Dodik&Čović su preuzeli sve što im je trebalo da koče državu na svim frontovima i prikazuju je nemogućom, nudeći jedini mogući scenario – raspad, što bi Bošnjake dovelo u situaciju Palestinaca, jer bi ta dvojica svoj plijen pripojili Hrvatskoj i Srbiji, a Bošnjaci se inate, zbog starih talova i zavrnute pipe.

Kad bi se oni ovako međusobno inatili, mrzili i radili o glavi jedni drugima, a da Bosna i Hercegovina i Bošnjaci nisu u opasnosti od nestanka, moglo bi se to sa strane posmatrati i čekati da se iskrve, ali ovako je to baš teško gledati. Pogotovo je teško čitati komentare, pristalica različitih političkih opcija ili medija, koji bi izginuli za “svoje”, a pobili bi sve druge.

To je još najteže razumjeti, jer ti “njihovi” žive na visokoj nozi, imaju primanja veća od političara u Švicarskoj, vozaju ih naše limuzine i nedeljom na derneke, a te pristalice žive u bijedi, razgovaraju s djecom preko Vibera, koja rasuta po svijetu pokušavaju preživjeti, ali brane svoje krvopije!

Dokle?

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x