Najkraći opis Bošnjaka je – Nepodnošljiva lahkoća zaboravljanja!

Podijelite ovaj članak:

Vjerujemo da će mnogi od vas čudom se čuditi kad saznaju informacije koje vam donosimo u ovom tekstu zato pročitajte tekst do kraja i iznesite svoje mišljenje u komentarima.

Koliko vas zna da je srpski general Zdravko Tolimir, koji je umro u haškom pritvoru, osuđen za genocid u Žepi! Jeste li ikad čuli da neko od predstavnika Bošnjaka u političkom ili društvenom aktivizmu ističe ovu informaciju, kad se govori da je genocid počinjen samo u Srebrenici. Niste, a nećete ni čuti, imaju oni prečeg posla oko namještanja tendera i krađe para ispred djece šehida!

Ratni zločinac Zdravko Tolimir, osuđen na doživotni zatvor za genocid u Žepi

Znate li da je Njemačka donijela četiri presude za genocid? Jeste li čuli da to spominju naši političari, barem tad kad se licitira sa žrtvama genocida u Srebrenici i kad se prave konstrukcije da su se Bošnjaci sami poubijali, kako bi Srbi bili krivi?
Niste! Nećete ni čuti iz istog, gore navedenog razloga!

Evo da pobrojimo, da ostane zapisano to što smo naveli za presude u Njemačkoj, pa dijelite ovo i kazujte kako ne bi palo u zaborav!

Detalji presuda za genocid koje su donijeli njemački sudovi

Glavnom inspektoru Saveznog ureda kriminalističke policije Njemačke (BKA) Klausu Zornu je 10 jula 2018. u Spomen sobi Memorijalnog centra Potočari dodijeljena Plaketa zahvalnosti za izuzetan doprinos istraživanju genocida u BiH. On je s nama podijelio ove informacije:

– Duško Tadić, uhapšen u Minhenu 12.februara 1994. godine, osuđen pred njemačkim sudom za genocid, a kasnije mu Hag preinačio presudu na 20 godina zatvora.
– Nikola Jorgić uhapšen je na aerodromu 16. decembra 1995. prilikom ulaska u Njemačku. Viši regionalni sud u Dusseldorfu osudio ga je na doživotnu kaznu zatvora za genocid 26. septembra 1997. godine. Ova prva doživotna kazna koju je izrekao njemački sud za saučesništvo u genocidu u bivšoj Jugoslaviji potvrđena je na Federalnom sudu, koji je odbacio žalbu. Presuda je pravosnažna od 1. maja 1999. godine. Jorgić je preminuo u zatvoru od raka.
– Novislav Džajić je 1996. godine uhapšen u Munchenu. Bio je optužen da je učestvovao u ubijanju nekoliko muslimana u jednom selu 1992. godine. Bavarski Vrhovni sud osudio ga je na petogodišnju kaznu zatvora za saučesništvo u ubistvu. Iako je Džajić oslobođen krivice za genocid, Bavarska sudska komora zaključila je da se u Foči 1992. desio genocid!
– Maksim Sokolović uhapšen je u jednom selu u Njemačkoj 1996. godine, pod optužbama da je u Osmacima držao, fizički mučio i ubio muslimanske zarobljenike. Viši regionalni sud u Dusseldorfu osudio ga je na devet godina zatvora za saučesništvo u genocidu.
– Godine 1998. Đurađa Kušljića uhapsila je bavarska kriminalistička policija. Za njega se, kao šefa policije u svojoj zajednici, tvrdilo da je izdavao naređenja da se muslimani odvoze i ubijaju i da je lično učestvovao u egzekucijama. Bavarski Vrhovni regionalni sud osudio ga je na doživotnu kaznu zatvora za saučesništvo u genocidu u naselju Vrbanjci, opština Kotor-Varoš.

Zamislite da je obrnuta situacija? Sud u Hagu je oslobodio Nasera Orića, ali nema srpskog djeteta u vrtiću za koje on nije ratni zločinac!

Autor teksta je pisac, Muhamed Mahmutović

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Su retardi, hajvani koji svakih 30-tak godina idu na klanje.Nije u pitanju zaborav;već beskrajna glupost ,,pomanjkanje sive moždane mase, nedostatak dostojanstva i neizmjerna želja da budu služinčad. Bošnjo ništa drugo i ne zna.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x