Nakon jučerašnjeg postavljanja munare, inspekcija zapečatila džamiju u Neumu

Podijelite ovaj članak:

Navodno zbog toga što je “ovo što je napravljeno daleko od dozvoljenog”.

Iz Službe za graditeljstvo su izjavili da ovo nije prvi put da se postavlja traka za obustavu radova na ovaj objekt, ali i da se izvođači uporno oglušuju na zakon, skidaju traku i nastavljaju s radovima. Za Neum.online su potvrdili da je molitveni prostor uknjižen, ali da je ovo što je napravljeno daleko od dozvoljenog, te da se radi o još jednom u nizu kršenja zakona.

Kontaktirali su zatim i načelnika općine Neum, Dragana Jurkovića koji je kratko odgovorio da je inspekcija jutros ponovno zatvorila gradilište u Rabranima koje nije imalo dozvolu. On kaže da je povrijeđen službeni pečat i traka te da će se podnijeti kaznena prijava. Za dalje aktivnosti načelnik Jurković kaže kako očekuje da se uključe nadležne službe, policije i inspekcije te da će se postupiti po zakonu ukoliko se ne ishoduju potrebne dozvole za gradnju.

Jurković je kratko rekao kako se i jutros, kao i nekolika puta do sada, službenim dopisom obratio i Muftiji mostarskom i predsjedniku Islamske zajednice u Stocu u nadi iznalaženja najboljeg rješenja za rješavanje novonastale situacije u okviru zakona.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nakon jučerašnjeg postavljanja munare, inspekcija zapečatila džamiju u Neumu Post Views: 57 # islam# Islamska zajednica# neum […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x