Nakon novog poraza, selektor Zmajeva poručio: Žao mi je momaka

Selektor Bosne i Hercegovine govorio o večerašnjoj utakmici, ali i o baražu koji će biti održan u martu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je zabilježila novi poraz protiv reprezentacije Slovačke sa 2:1. Nakon utakmice izjavu za BHT1 dao je selektor naše reprezentacije, Savo Milošević.

“Moram se složiti sa vama. Žao mi je momaka. Osjećaj je potpuno drugačiji poslije ove utakmice. Žao mi je svakog momka koji je bio na terenu. Mi i kad smo ostali sa deset smo otišli pred njihov gol. Mislim da možemo biti zadovoljni sa onim što su momci pružili. Sudijske odluke su bile takve kakve su, da sad ne zalazim u to. Mislim da je sve bilo protiv nas, ali evo danas nemamo za čim da žalimo”, rekao je Milošević i dodao:

“Odgovorili su taktički na sve što smo tražili. Nema perfektne utakmice, ali od prve do zadnje minute se vidjela ideja. Mislim da su učinili i više od toga, posebno sa igračem manje. Tada je bio potreban i dodatni napor. Mislim da smo u svim fazama igre izgledali bolje. Bila je velika stvar za nas što je Bašić debitovao danas. Odigrao je cijelu utakmicu u ozbiljnom ritmu i to se nije osjetilo na igri tima. Mislim da smo u njemu dobili još jednog jako dobrog igrača. Mislim da je danas bilo zaista dosta pozitivnih stvari.”

Selektor je istakao da ima jasniju sliku na koga može računati u martu u baražu, te je istakao da teren može i mora biti jedino mjerilo.

“Imam jasniju sliku na koga bi računao u martu. Imamo jasniju sliku ko može, a ko ne može. Teren može i mora da bude jedino mjerilo po kojem odlučujemo. Danas smo bili u situaciji da smo igrali bez nekoliko igrača zbog žutih kartona. Ni to se nije osjetilo na igri. Mislim da smo dobili igrača, pomenuo sam već Bašića. Tu je još pojedinaca koji su me pozitivno iznenadili. Mislim da su i momci sigurni da mogu da se nose. Naša priča je naša i kada su igrači vidjeli da mogu i kada smo ostali sa deset igrača imali smo vjeru. Vjerovali su u sebe i svoje mogućnosti protiv jedne ozbiljne ekipe koja se već plasirala na Evropsko prvenstvo”, rekao je Milošević i osvrnuo se na poziv Ahmedhodžiću, ali i svim našim igračima koji će dobiti poziv u martu:

“Ja se iskreno nadam da smo se već dogovorili. Mislim da je bitno da su svi naši bitni igrači. Moraju svi da znaju taj plan igre. Svi moraju u naredna tri mjeseca da budu svjesni šta je njihova uloga. Nemamo puno vremena kada se okupimo, to je svega jedan do dva treninga. Mislim da momci koji će doći u martu moraju imati jasnu sliku šta tražimo od njih i šta želimo na terenu.”

Za sam kraj Milošević je govorio o pozivu navijača koji večeras nisu bili na tribinama kao podrška Zmajevima.

“Ja sam rekao i prije ovoga, da jedini način da pozovemo navijače jeste igra. Mislim da su igrači danas pričali na terenu i da tako ubjede navijače. To je jedino mjerilo i mislim da su momci pokazali da im je stalo i da idu preko svojih granica, tako da to je najbolji poziv navijačima”, rekao je Milošević.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x