Nakon požara na Havajima samo je jedna kuća ostala netaknuta. Zašto?

Podijelite ovaj članak:

Čini se da je i bašta kuće pored okeana zadržala privid zelenila za razliku od pepela i ugljenisanog drveća iz okoline.

Samo jedna kuća u stambenom bloku u Zapadnom Mauiju neobjašnjivo je preživjela i ostala gotovo netaknuta – pošto je skoro svaka zgrada u okolini izgorjela do temelja nakon prošlosedmičnih razornih požara.

Nove fotografije prikazuju dvospratnu kuću sa bijelim zidovima i crvenim krovom, čudom netaknutu usred apokaliptične devastacije koja je okružuje.

Čini se da je i bašta kuće pored okeana zadržala privid zelenila za razliku od pepela i ugljenisanog drveća iz okoline.

Korisnici društvenih medija kuću na sprat pored okeana, nazvali su „Crvena kuća koja je preživjela požare na Havajima“ dajući joj kvazimitološki status.

Po svemu sudeći, radi se o zgradi novije izgradnje, ali se svi pitaju od čega su izgrađeni njeni zidovi, kada su uspjeli da odole plamenu koji je progutao sve oko nje.

Pattie Tamura, 67-godišnja Amerikanka čija porodica posjeduje jednu od drugih kuća koje požar nije uništio, rekla je da je njena kuća preživjela zato što ima debele betonske zidove koji nisu zapaljivi.

“Moj je djed sagradio kuću od cementa kako bi se zaštitio od kukaca i truleži koja zna napasti drvo. Sigurna sam da je kuća čitava zbog njegovog znanja i sposobnosti”, rekla je Tamura.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nakon požara na Havajima samo je jedna kuća ostala netaknuta. Zašto? Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x