Napoleon Muhamedu: Nemam drugog izbora osim da te ubijem! Borio si se za narod koji te je izdao.

Podijelite ovaj članak:

Ljudi bez kičme, stava i karaktera – kukavice, poltroni i ulizice.

Nakon što je pružio žestok otpor francuskoj okupaciji Egipta koju je predvodio Napoleon Bonaparta, zarobljen je Muhammed Kerim i osuđen je na smrt.

Muhammed Kerim

Prije izvršenja presude, Napoleon je tražio da mu dovedu Muhameda Kerima. Kada su ga doveli, Napoleon mu je rekao: ”Ja sam časniji od toga da ubijem heroja poput tebe koji je tako hrabro i srčano branio svoju državu i ne želim da me historija spominje po tome kako sam ubijao heroje koji su branili svoju domovinu. Stoga, ja želim da ti oprostim u zamjenu za deset hiljada zlatnika koje ćeš mi dati kao otkupninu za moje vojnike koje si ubio.”

Muhamed Kerim mu je odgovorio: ”Ja nemam toliko novca, ali ću posuditi od trgovaca sto hiljada zlatnika ako treba.”

Na to je Napoleon rekao: ”Daću ti vremena da sakupiš novac kojim ćeš se otkupiti.”

Nakon toga, Muhamed Kerim je okovan u lance i okružen okupatorskim francuskim vojnicima, svakodnevno odlazio na tržnicu da traži novac od trgovaca, ali je na kraju izgubio nadu u one zbog kojih se žrtvovao, jer mu se ni jedan trgovac nije odazvao. I ne samo to, već su ga optužili da je on krivac za uništenje Aleksandrije i uzrok pogoršanja ekonomskih uslova. Tako se Muhamed Kerim vratio Napoleonu praznih ruku.

Vidjevši ga u takvom stanju, Napoleon mu je rekao: ”Nemam drugog izbora osim da te ubijem. Ne zato što si nam pružio žestok otpor i ubijao moje vojnike, već zato što si žrtvovao svoj život za kukavice koji su zaokupljeni trgovinom i koji nemaju osjećaja za slobodu.”

Svaka sličnost sa našim vremenom, našom državom i našim narodom je slučajna.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Muhammed Kerim je legendarn lik, Allah ga poživio u dženetu!
Hvala za ovakve članke!

Last edited 1 year ago by muslim

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/pt-BR/register-person?ref=V2H9AFPY

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x