Naša stranka zatražila zabranu održavanja tribine Dr. hafiza Dževada Gološa

Za sutra u 20h u JU KSC Vogošća najavljeno je održavanje tribine pod nazivom “Zločin ateizma”. Tribinu treba da održi hafiz, dr. Dževad Gološ.
Međutim, samo održavanje tribine je pod znakom pitanja jer su iz Naše stranke tražili da se zabrani održavanje iste.
“Timur Vilić, predsjednik Foruma mladih Naše stranke Kantona Sarajevo zatražio je zabranu moje sutrašnje tribine “Zločin ateizma” kazavši kako: “… iz naziva tribine je jasno da se radi o govoru mržnje i huškanju.”, napisao je Dr. hafiz Dževad Gološ.

 

Timur Vilić, predsjednik Foruma mladih Naše stranke izjavio je: Već iz naziva tribine je jasno da se radi o govoru mržnje i huškanju. Ateizam nije zločin već legitiman svjetonazor u svim sekularnim državama. Ovakve tribine ne smiju biti dozvoljene uopšte, a pogotovo ne u javnim ustanovama koje žive od poreza svih građanki i građana, uključujući i ateiste. Tražimo zabranu održavanja tribine u JU KSC Vogošća. Također tražimo da Općina Vogošća prestane finasirati Omladinsko udruženje Tempo koje je organizator sporne tribine. Očigledno je da sredstva građanki i građana to udruženje upotrebljava kako bi njima huškalo na te iste građane ateističkog svjetonazora.

Redakcija
Redakcija
Articles: 664
0 0 votes
Ocjena članka

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Naša stranka zatražila zabranu održavanja tribine Dr. hafiza Dževada Gološa […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x