Ne mažite mi oči finim autima i odijelima, zamažite mi oči svojim djelima

Podijelite ovaj članak:
“Volim ljude koji će ubrzati korak kad im auto stane na pješačkom prijelazu i kimnuti vozaču u znak zahvale.
Volim ljude koji će kada od konobara dobiju račun od 19 km, pustiti i onu jednu marku do 20 KM, pa makar mu bila i zadnja – i one koji neće ući u trgovinu pet minuta prije kraja radnog vremena.
Volim ljude koji neće zvati nekoga na mobitel pet puta uzastopno iako se taj netko nije javio iz prve, druge, pa ni treće i neće zvati nekoga u sedam ujutro ili deset naveče.
Volim one koji će u prolazu pomaziti mačku koja im se gura o nogu i pridržati ulazna vrata osobi koja ide iza njih, one koji će na kasi brzo platiti i utrpati svoje stvari u kolica i one koji će dignuti voćku usred trgovine koja je nekome drugome pala na pod.
Volim ljude kojima molim te, hvala, izvoli i oprosti nisu strane riječi… Eto, takve ljude volim.
Postoje te neke male sitnice koje mi govore o ljudima više od auta kojeg voze, odijela kojeg navlače i riječi koje govore, sitnice koje otkrivaju koliko je čovjek sposoban osjetiti i poštovati svijet i ljude oko sebe, koliko je sposoban voljeti.
Ne mažite mi oči finim ukusima i večerama, autima i odijelima, kućama i stanovima, statusima i titulama… Zamažite mi oči svojim djelima”…
Hafiz, Ismet Spahić
Subscribe
Notify of

5 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka rijec mu vrijedi zlata. Aferim hafize 🙂

[…] Ne mažite mi oči finim autima i odijelima, zamažite mi oči svojim djelima […]

[…] Ne mažite mi oči finim autima i odijelima, zamažite mi oči svojim djelima Post Views: 52 […]

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/uk-UA/register?ref=P9L9FQKY

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x