Nemoj nas hadžija, nećemo te više – e i nećete!

Podijelite ovaj članak:

Omera Muhtara su Italijani doveli pod vješala i tražili da potpiše izjavu da odustaje od borbe za slobodu svoje države i naroda, kako bi mu poštedili život, a on ih upita:
– Zar sa ovim prstom, s kojim na namazu svjedočim da je Bog jedan da to potpišem? I naravno odbio. Objesili su ga starog 88 godina…
Ima li ova zemlja predobrih i hrabrih ljudi, ikog ko imalo liči tom Omeru. Nijednom od njih ne prijete vješala, ali što god im neprijatelj države i njegovog naroda dadne na potpis, on potpiše i zove to kompromisom.
Dodik&Čović i ne kriju da su zadovoljni postignutim, pogotovo što se zna da su oni u čvrstoj koaliciji i što god koji od njih izbori ide na zajedničku hrpu, ali i ovi naši su zadovoljni, vele da smo haman zadržali one pozicije koje smo uvjek imali, a te pozicije ne vrijede ni truhle jabuke.
Jedne prilike me pripadnik SIPE u Donjem Vakufu molio da pišem o tom ahmakluku, kako uvjek dadnemo Srbima tu utjecajnu agenciju, kako bi uhljebili jednog neposobnog lika na čelu OSE. Kaže da u SIPI nijedan Bošnjak ne može napredovati niti raditi bilo šta važno dok sa njom upravljaju članovi UZP.
Hajmo pustiti na stranu to što taj Osmica nije sebi znao diplomu pribaviti, a upravlja obavještajnom strukturom države, ali šta je ta OSA uradila da bi se otimali za nju i kakve ovlasti ima? Nema nikakvih, pogotovo ne u logorima za Bošnjake koje kontroliše zloglasni dvojac Čović&Dodik. A šta su onda uspjeli kod nas pa da su nam toliko važni? Da su barem oborili sramotnu presudu Sakibu Mahmuljinu, u sred Sarajeva, da su pronašli barem jednog sposobnog tužioca i doveli ga da radi svoj posao. Pa pogledajte onog žvaljavog Tegeltiju, koji ko biva sad savjetuje Dodika, taj lik je bio na čelu VTSV godinama, a mrzi BIH i Bošnjake više nego njegov šef Dodik, ako je to uopšte moguće. Te naše jadne OSE, nisu mogle istražiti prije imenovanja ko je lik i dati instrukcije da se ne glasa za njega na toj poziciji. Ili ona korumpirana Tadićka. Pa novinari su pisali i kumili bošnjačke političare da joj ne daju mogućnost da izjednačava žrtve i agresore u sudskom progonu. Pa upozoravali novinari da za Visokog predstavnika dolazi član HDZ-a, a te bijedne OSE nisu to znale i samo Bošnjaci ga dočekaše ko cara itd.
Nije čudno što će taj Forto ili Nikšić potpisati sve, jer se na njima vidi da su kukavice i licemjeri, nikad nisu osjetili tu slast svjedočanstva da je Bog jedan i da se samo njemu robuje, ali u toj opoziciji ima ljudi koji to iskreno rade pet puta dnevno.
Šta je s njima? Ko omađijani stoje u toj grupi i blijedo pogledaju lijevo desno da ne upadnu u kadar kamere.
Kazuje nam hadžija Dino Konaković, da mu Dodik&Čović govore da su za saradnju, pa će on ako vidi da to nije istina izvinuti se i izaći iz toga. Džaba što ovi jedno njemu kazuju, a drugo sasvim otvoreno rade. Džaba što se po kadrovima koje nude vidi da su još gori neprijatelji Bošnjaka i države nego su bili, on će prvo njima dati sve poluge vlasti, pa će se izvinuti i povući sa tog bala vampira.
Može li to hadžija sad kako?
Što se ne ugledaš na onog hadžiju koji je vidio da će oni proganjati njega i njegovu porodicu dok je živ i odlučio tome stati ukraj, pa oni tek onda povikali, “nemoj hadžija nećemo te više”, a on rekao “i nećete”!
Ne moraš uzeti pušku kao on, ali kad ti dadnu tu olovku reci im tako, pa ćeš vidjeti koliko će te i oni više poštovati.
Zar ti nije jasno moj hadžija da ta dva Putinova igrača samo opstanak u vlasti spašava sigurne robije i da su oni ti koji bi trebali tebi sve dati, samo da ostanu u vlasti, a ne ti njima?

Tvoj prijatelj, Muhamed Mahmutović, pisac

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x