Nešić: Ako se Zukanu Helezu ratuje, eno mu Afganistan, Sirija, neka bira, nećemo ga zaustavljati

Podijelite ovaj članak:

”Ako se Zukanu Helezu ratuje, eno mu Afganistan, Sirija, neka bira, nećemo ga zaustavljati. Tuđa djeca neće biti njegovo topovsko meso. Posebno ne može prijetiti upotrebom Oružanih snaga BiH, SIPA, DGS jer sve te institucije u svom sastavu imaju po jednu trećinu Srba iz Republike Srpske”, rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, koji je i ministar sigurnosti BiH, a povodom izjava ministra odbrane BiH Zukana Heleza.

Jasno je da kao svaki mali i nedorasli političar, kaže Nešić, Helez želi da fascinira birače SDP-a time što će ”prijetiti Srbiji”.

”Bilo bi dobro da ode u Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, i vidi puteve, bolnice, škole, sportske dvorane koje je izgradio predsjednik Vučić i na licu mjesta da nauči kako Srbija vodi računa o svakom svom građaninu. Imao bi priliku i da nauči o poštovanju drugih, suživotu i toleranciji. Čovjek se uči dok je živ”, ističe Nenad Nešić.

On dodaje da je ”Helez proteklih godina bio zauzet tučama, pa vjerovatno zbog toga nije imao vremena da čita i Ustav BiH”.

”Da je stigao da pročita Ustav BiH u članu 3.2.a. bi pročitao odredbu da entiteti imaju pravo da uspostave specijalne paralelne odnose sa susjednim državama. To pravo je Republika Srpska iskoristila i sklopila Sporazum o specijalnim paralelnim vezama sa Srbijom, i to pravo joj ne može oduzeti niko pa ni Zukan Helez”, podsjetio je Nešić.

Nešić ističe da mu je žao što Helez svojim predstavama bruka BiH, ali i pokazuje nevjerovatnu dozu neiskrenosti prema svom narodu.

”Kada pročitam u medijima njegove izjave, prosto ne mogu da vjerujem da je to isti onaj čovjek koji iza kamera nama srpskim ministrima priča sasvim druge priče. Iza kamera je fasciniran Miloradom Dodikom i tvrdi da je on ”lider regiona”, da mu je žao što Bošnjaci nemaju takvog lidera. Iza kamera u nebo diže napredak Srbije i ekonomske projekte priznajući da je Srbija za BiH velesila u svakom pogledu. A kada se upale kamere vidimo drugog Zukana. Ne čudi od čovjeka koji je pravosnažno osuđen za laganje na sudu. Ko laže državu, lako mu je lagati narod”, zaključio je Nešić.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nešić: Ako se Zukanu Helezu ratuje, eno mu Afganistan, Sirija, neka bira, nećemo ga zaustavljati […]

[…] Nešić: Ako se Zukanu Helezu ratuje, eno mu Afganistan, Sirija, neka bira, nećemo ga zaustavljati […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x