Nešić: Komšić i Bećirović zavađaju dva miliona Bošnjaka sa osam miliona Srba i četiri miliona Hrvata

Podijelite ovaj članak:

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić kazao je kako današnja vanredna sjednica Predsjedništva BiH, na kojoj je preglasana Željka Cvijanović, “pokazuje kakva bi bila sudbina srpskog naroda i Republike Srpske u centralizovanoj BiH bez dejtonskih mehanizama zaštite”. On je dodao da su “bošnjački” članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić “zlupotrijebili svoje pozicije za rasplamsavanje krize i produbljivanje nepovjerenja”.

Nešić je zaključio kako je sreća što u Republici Srpskoj nikada nisu i nikada neće odlučivati Bećirović i Komšić, ali da jedino što uspjeva dvojici članova državnog predsjedništva…

“Jeste da bošnjački narod izoluju i svađaju, praveći od FBiH geto. U BiH živi dva miliona Bošnjaka koje Komšić i Bećirović konfrontiraju i zavađaju sa osam miliona Srba u regionu i četiri miliona Hrvata. To mogu raditi samo političari koji ne vole svoj narod. Vapeći za sankcijama Republici Srpskoj, oni sankcionišu narod koji predstavljaju”, kazao je Nešić.

Prema njegovim riječima, čak se i u prvim poslijeratnim godinama vodilo računa u Predsjedništvu BiH da ne bude preglasavanja i da je ovo “rijetka situacija da se koristi preglasavanje ne bi li se napakostilo jednom narodu i jednom entitetu”.

“Tako se ne gradi BiH. Naprotiv, tako se razgrađuje BiH. Što su Bećirović i Komšić veći Bošnjaci to je sve manje BiH”, naveo je državni ministar sigurnosti.

Podsjećamo, na prijedlog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića na 22. vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH usvojeni su u prvom krugu zaključci povodom eskalacije napada organa entiteta Republika Srpska na temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka države Bosne i Hercegovine.

N1

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nešić: Komšić i Bećirović zavađaju dva miliona Bošnjaka sa osam miliona Srba i četiri milio… Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x