Nešić o pokazivanju tri prsta u Sarajevu: Ponosni sam Srbin i neću se nikome izvinjavati

Podijelite ovaj članak:

Ja sam ponosni Srbin koji se rodio i otjeran je iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA poslije rata došli, rekao je Nešić

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, oglasio se nakon što je Skupština KS usvojila deklaraciju kojom se osuđuju Nešićeva tri prsta ispred Parlamenta BiH.

Nešićevo pokazivanje tri prsta izazvalo je mnogo reakcija, a novi ministar sigurnosti danas je rekao da nema namjeru izvinjavati se bilo kome “zato što je Srbin i zato što srspki narod ima svoje pozdrave, imena i krsnu slavu”.

– Manipulacija je žrtvama rata da neko 2023. godine, činjenicu da postoje ponosni Srbi u Savjetu ministara koristi u izradama Deklaracija koje ovo društvo dalje dijele i ne dozvoljavaju mu da 30 godina iskorači. Ja sam ponosni Srbin koji se rodio i otjeran je iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA poslije rata došli, rekao je Nešić.

Ističe kako bi svi narodi trebali “prihvatiti da postoje različiti pogledi na historiju”.

– Da bi postojala zajednička budućnosti mora se prihvatiti da postoje i Republika Srpska, i Srbi u Savjetu ministara, postoje i Dodik i Nešić, koje oni vole nešto manje, a postoji i Nebojša Vukanović koga vole nešto više. I bez nas, kao i bez Bošnjaka i Hrvata, ova zemlja je jednostavno nemoguća. Znam ja šta je problem inicijatorima deklaracije iz SDA. Oni ne umiju drugačije da se nose sa padom sa vlasti nego da svoj narod i politiku svog naroda drže u mržnji i prošlosti kako bi opstali, kazao je on, prenosi Oslobođenje.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nešić o pokazivanju tri prsta u Sarajevu: Ponosni sam Srbin i neću se nikome izvinjavati Post Views: 1 # vukanovic […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x