Nešićev savjetnik: Sarajevo je nastalo na srpskoj zemlji, a danas u njemu nema Srba.

Iz kabineta ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića upućeno je reagiranje na jučerašnji odgovor Mehmeda Pargana, savjetnika člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića

Podsjećamo, saopćenje iz Bećirevićevog kabineta upućeno je povodom javnog istupa ministra Nešića, u kojem je susret člana Predsjedništva BiH sa nekadašnjim komandantom Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, generalnom Atifom Dudakovićem, ocijenio kao čin usmjeren protiv srpskog naroda i bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.


Reagiranje Dobrice Kucalovića, savjetnika ministra Nešića prenosimo u nastavku…  

– Srbi su, uz Jevreje, posljednji narod na planeti kojem bilo ko može držati lekcije o zločinima i genocidu. Mogu shvatiti da neko ima krizu identiteta i da želi da istorija počinje od kraja prošlog vijeka, ali istorija počinje mnogo ranije. Srbi su narod koji vijekovima živi ovdje i nikako ne mogu biti agresori na svom. 
Naprotiv, kroz te vijekove naš narod stalno je bio na udaru velikih sila i njihovih domaćih kolaboracionista. Nema pedlja ove zemlje da nije natopljena srpskom krvlju – od Prebilovaca, Hercegovine, Starog Broda, Sarajeva, Podrinja, Semberije, pa sve do Jasenovca. Ne moramo se vraćati na zločine Osmanlija, uzimanje danka u krvi i nabijanja na kolac, dovoljno je da se vratimo u prošli vijek u kojem je na području BiH stradalo 1,2 miliona Srba – kaže Dobrica Kucalović, funkcioner DNS-a i savjetnik ministra bezbjednosti Nenada Nešića, komentarišući izjavu Mehmeda Pargana u kojoj se, kako se navodi, “obrušio na VRS i branio zlodjela Atifa Dudakovića”. 
Da bi bilo kome mogli držati lekciju, nastavlja Kucalović, “Bećirović i njegovi savjetnici prvo se moraju odrediti o zločinima Handžar divizije i svirepom pokolju 6.000 majki i djece u Starom Brodu na Drini, i 700.000 ubijenih u Jasenovcu, ali i o zločinima mudžahedina i Petog korpusa, kao i onim u brojnim sarajevskim logorima za Srbe”. 
– Nećete naći ni vidjeti snimak nijednog srpskog generala da naređuje poput Dudakovića: ‘Pali, ubij, sravni!’ Vidjeli smo na Dudakovićevim snimcima kako ‘tzv. Armija BiH nije bila protiv Srba’, ali i na snimcima odsjecanja glava srpskih civila na Ozrenu. Samo beskurpulozan i čovjek bez empatije tako nešto može braniti – kaže Kucalović. 


Volio bi, kaže on, da Pargan “kada se već upušta u ustavnu teoriju, objasni kako je to nezavisna i samostalna država jedna Republika u okviru federativne države SFRJ”. 
– Ako zaista tako misli, mi to pozdravljamo jer i Republika Srpska je Republika, entitet sa snažnim državnim prerogativima, u okviru federalne BiH, i samim tim onda ima ista prava kao i RBiH svojevremeno – poručuje Kucalović. 
On ističe da je “srpski narod uvijek bio slobodarski narod i samo branio svoja ognjišta i goli opstanak”. 
– Niko ne može biti agresor na svojoj prađedovini. Istorijska je činjenica da je i Sarajevo nastalo na srpskoj zemlji Pavlovića, a da danas u njemu nema Srba. Preživjeli su u Sarajevu i Osmanlije i Austrougare i Juru Francetića i Handžar diviziju, ali tzv. Armiju BiH nisu – poručio je Kucalović.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x