Nijemci dogovorili s Muskom: Tesla stiže u BiH

Fabrika u semberskom selu Ljeskovac zapošljava više od 1.000 radnika. U ovom preduzeću, koje je u većinskom vlasništvu investitora iz Njemačke, Marica Sekanić radi četiri godine.

– Zadnje tri godine radim na poslovima kontrolora gotovog proizvoda. Tu uglavnom pregledamo gotove proizvode s linije što izađe i pakujemo, drvopečate i tako šaljemo – kaže Marica Sekanić.

Zaposleni kažu da su zadovoljni uslovima rada i platom.

– I dalje tražimo, proširujemo se i povećavamo broj ljudi. U planu je nova gradnja, Nijemci su našli kompromis i dogovor sa američkim “Teslom” i najvjerovatnije će “Tesla” doći ovdje u Bijeljinu – naglašava Rado Maletić, direktor fabrike.

BiznisInfo.ba podsjeća da Tesla, u vlasništvu Elona Muska, odnedavno ima fabriku u Berlinu.

Iz Ministarstva privrede kažu daće pružiti maksimalnu podršku privrednicima kroz subvencije za plate i kapitalna ulaganja.

– Vlada će uraditi maksimalno da omogući svim privrednim subjektima koji su zainteresovani u okviru svojih nadležnosti da pomogne otvaranje novih pogona i zapošljavanje ali ono što je u ovom trenutku bitno je pitanje čplačne zajednice koja treba sa svoje strane da da podršku i pomogne svim budućim ali i onim ljudima koji rade na ovom području – poručio je Vojin Mitrović, ministar privrede i preduzetništva.

Ova fabrika u prošloj godini ostvarila je promet od 100 miliona maraka. Očekuju da će uskoro biti sanirani i putevi do ove fabrike da bi zaposleni lakše stizali do radnog mjesta.

 

Biznis.Info

Redakcija
Redakcija
Articles: 664
0 0 votes
Ocjena članka

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nijemci dogovorili s Muskom: Tesla stiže u BiH […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x