Nijemci vide BiH kao dijamant za ulaganje u turizam: Napravili kuću, kupili hotel i ne namjeravaju stati

Podijelite ovaj članak:

Zanimljivo je da Suzanne Marielle Goepel i Henry Goepel, Bosnu i Hercegovinu vide kao nebrušeni dijamant za ulaganje u turizam. Djeca pohađaju osnovnu školu u Golinjevu i odlični su učenici. Sve više Nijemaca traži atraktivne lokacije u BiH ne samo za biznis nego i za život.

Mi smo već dvije i po godine ovdje, sada počinje drugo poglavlje. Već smo ovdje lijepo navikli, djeca idu u školu. Zabavno nam je, veselo, sada počinjemo novi korak s ovim hotelom. Dosta smo uložili i nadamo se da ćemo ohrabriti i druge da dođu ovdje, jer je ova država nebrušeni dijamant. Imamo odlične mogućnosti ovdje za dobre stvari – rekla je Suzanne.

Pored kuće i hotela koje su napravili u BiH, oni planiraju još da ulažu.

  • Imamo puno planova, vidimo ovdje dosta potencijala. Sve što možemo uraditi za individualne turiste, a kasnije i kao agencija da omogućimo drugim ljudima doseljenja i nastanjivanje ovdje. Pomoći u pronalasku posla, kupiti nekretnine, i cijeli proces dolaska od Njemačke do ovdje. Želimo poduprijeti tu ideju i nadamo se povratku pojedinaca i doseljenja novih stanovnika. To nam je vrlo važno – rekla je Suzanne.

Suzanne kaže kako je ova regija prelijepa.

  • Jednoj porodici smo pomogli da ovdje dođe, drugoj da kupe kuću. Samim tim što ovdje živimo upoznamo dosta ljudi, pa nam onda oni sami prilaze i kažu: “Imamo nešto za vas ako ste zainteresovani.”
  • Nas pokreće ideja doprinosa i investiranja u ovoj zemlji, vrlo jednostavno jer je ovdje puno manje opterećen prostor u odnosu na Njemačku. To je dobro došlo za malog poduzetnika – rekao je Suannen muž Henry.

Kazao je i kako su se odlučili za BiH jer su ovdje ispunjeni i sa ljudima se odlično slažu.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Bosanski jezik je u Bosni

[…] Nijemci vide BiH kao dijamant za ulaganje u turizam: Napravili kuću, kupili hotel i ne namjeravaju … Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x