Nisvet Dizdarević koji iz Pariza pješači prema Srebrenici, stigao do Ahmića

Podijelite ovaj članak:

Nisvet Dizdarević iz Cazina odlučio je pješke krenuti iz Pariza prema Srebrenici. U svom pohodu danas je stigao do Ahmića kod Viteza gdje je odao počast za 116 nevino ubijenih civila.

Put dug blizu 2.000 kilometara Dizdarević će završiti uskoro. Plan mu je da na kraju, ukoliko ga dobro bude služilo zdravlje, kao i do sada, prouči Fatihu za sve žrtve genocida.

Danas je Dizdarević stigao do Ahmića, na samo nekoliko stotina kilometara udaljenosti od Potočara.

“Naš gazija Nisvet Dizdarević iz Cazina, koji pješaći od Pariza do Srebrenice, danas je svratio u naš džemat Ahimići i položio cvijeće na Spomen obilježju u Ahmićima i odao počast žrtvama zločina kojeg su počinili pripadnici HVO-a. Na ovaj daleki put krenuo je u drušvtu Nađe Mazalović iz Kladnja koja je zbog povrede morala ranije da završi ovaj pohod’, napisali su iz Udruženja žrtava “16. april” Ahmići.

Iskazali su nadu i uputili molitve Bogu da Dizdareviću podari zdravlje i snagu da uspješno završi svoj poduhvat.

Dizdarević je krajem aprila ove godine krenuo pješice iz Pariza u Srebrenicu. Na ovom putu obišao je i druga mjesta gdje su počinjeni zločini, a pridružit će se i Maršu mira.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nisvet Dizdarević koji iz Pariza pješači prema Srebrenici, stigao do Ahmića Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x