Nova knjiga dr Alme Šabić El-Rayess koja govori o Bosni i Hercegovini imenovana za jednu od najboljih knjiga za mlade u SAD-u

Podijelite ovaj članak:

Ovu sjajnu vijest podijelila je dr. Šabić El-Rayess lično, a mi objavu prenosimo u cjelosti:

Dragi Moji,

Da mogu izbrisala bih retoriku dehumanizacije i mržnje koja ciljano straši Bošnjake u Srebrenici, istočnoj Bosni i Hercegovini i širom svijeta. Da mogu, Uni bih naredila da nas okupa smijehom, srećom, boljim životom i vječnim mirom. Da mogu, vratila bih sve mržnjom izbrisane zivote…ali ne mogu. Ono sto mogu je da humaniziram i dekonstruiram mržnju kroz riječi i priče i obrazovanje. Ono što mogu je da oživim na stranicama svojih knjiga izbrisane živote, radost, ljubav i mladost. Ono što mogu je da obrazujem protiv mržnje. Ono što mogu je da ulijem humanost u naredne generacije kroz istinite priče.

Zbog toga mi je drago da danas mogu s vama podijeliti da je moja nova priča o Bosni i Hercegovini, moja nova knjiga pod nazivom TRI LJETA  već dobitnica svoje prve nagrade — izabrana je od strane Junior Library Guild u SAD-u, organizacije koja od 1929-te godine radi recenziju na hiljade novih knjiga i bira selekciju najkvalitetnijih među njima koje se nagrađuju i preporučuju kao izuzetne knjige od knjizevničke i obrazovne vrijednosti za škole i biblioteke širom Amerike. Tri Ljeta je imenovana Zlatnim Standardom, što znači jednom od najboljih knjiga za mlade za 2024-tu godinu. Ovo je naša priča o zadnja tri ljeta u BiH prije rata, prije genocida”, stoji u objavi.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x