Pedofil Kačavenda uputio žestoke uvrede: Allah je đavo koji sve nesreće ovoga svijeta donosi

Podijelite ovaj članak:

Sad već bivši episkop Vasilije Kačavenda postao je pravi medijski hit nakon što se pročulo za video snimak na kojem razmjenjuje nježnosti s nepoznatim mladićem.

Visoki sud u Londonu primio je čak šest tužbi protiv Srpske pravoslavne crkve zbog pedofilije. Najkonkretnije rečeno, u središtu tužbe su skandali koji su vezani za umirovljenog episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija (Kačavendu). I to nije nikakva tajna, kada je Kačavenda, hodajuća gej-ikona u pitanju.

Njegov život više sliči životu kakve raspusne pop-zvijezde, sve sa kičastim dvorcem, sa terevenkama, sa mladićima u zagrljaju. Na koncu konaca, njegove fotografije na kojima se ljubi sa mlađim muškarcem punile su tabloide proteklih godina.

Nakon seksualnog nasilja i zlostavljanja koje je preživio, mladić je doživio misterioznu smrt u samom manastiru SPC-a. Niko nikad nije ispitan, istraga nije vođena, a iz SPC-a niko nikad nije bio kod porodice da im izjavi saučešće ili da bilo kakvo objašnjenje.

Jedan od svjedoka, Bojan Jovanović, bivši đakon, koji je među šest žrtava koji pravdu traži pred sudom u Londonu kaže da je iskustvo koje je prošao ostavilo traga i posljedice za cijeli život, te opisuje i svoje prvo nemilo iskustvo sa bivšim vladikom Kačavendom, za koga kaže da ga nije samo seksualno zloostavljao, već je tražio i da mu podvodi dječake. On navodi kako je tadašnji vladika došao kod njega u sobu i tražio da “vidi njegovo tijelo, te govorio kako će njih dvojica lijepo živjeti”.

Podsjećamo i na video zapis istog tog Kačavende iz ‘92. godine u kojem vrijeđa muslimane, govoreći pogrdne riječi o Allahu:

“Mi Srbi ne vjerujemo u Allaha jer taj Bog nije Bog ljubavi. To je to Bog mržnje. A taj Bog je đavo koji sve nesreće ovoga svijeta donosi”, poručio je svojim pristalicama ovaj gej-pedofil.

Subscribe
Notify of

7 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

I ova prikaza priča o đavolu, ja đavola baš ovako zamišljam!

uh nije bas al jest slican

David

Jes

David

Koliko bolestan moraš biti da to radiš sa nedužnom djecom koja su došla tu kod starog prdonje da ih nauči vjeri ,dali je skot jedan razmišljao da će djeca odrasti i da ih neće moći na silu tjerati na bludnje koje su u svim vjerama zabranjene, nisam neki vjernik ali nisam nikada nigdje pročitao da bi takvo nešto muslimanski hodža ili imam uradio, to je trebalo čim se otkrilo za to zlo odma tu prikazu kačavenduru na lomaču

Vidjeli smo sta vasilije podrazumijeva pod “ljubav”

Zna da bi ga čekalo kamenovanjem pod Šerijatom, pa ga zato napada

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x