Novi predsjednik Crne Gore: U Srebrenici je počinjen genocid

Podijelite ovaj članak:

“Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici…”

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je njegov stav po pitanju genocida u Srebrenici vrlo jasan, kao i da osuđuje sve zločine koji su se dogodili.

– Međunarodni sud je bio vrlo jasan i donio odluku kad je u pitanju Srebrenici. Vrlo je važno da je Međunarodni sud negdje individualizovao genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, također, donio rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici… To su sve stvari koje jasno osuđujem, kazao je Milatović za Al Jazeera Balkans.

Podsjećamo, Milatović je u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori ubjedljivo pobijedio kandidata DPS-a i dugogodišnjeg predsjednika Milu Đukanovića. Za jedne je okarakterisan kao korak dalje od Evrope, a korak bliže Srpskom svetu, za druge kraj jednog od posljednjih diktatora Evropa – Đukanoviću.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x