Nudžejma je učenica generacije u školi Sveti Sava

Podijelite ovaj članak:

Rezultati za proglašenje učenika generacije ove godine su neuobičajeno dugo čekani u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Modriči.

No, bez obzira na sve izazove i nepedagoške metode koje su se pojavile tokom procesa izbora, Nudžejma Mehanović je uspjela osvojiti titulu učenice generacije u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Modriči.

Nudžejma je kćerka Redže ef. Mehanovića, imama u povratničkom naselju Tarevci kod Modriče.

Svojim radom i učenjem dokazala je da predanost i trud ne mogu biti zanemareni. Iako su se tokom izbora učenika generacije pojavili pokušaji koji nisu primjereni prosvjetnim radnicima, Nudžejmin uspjeh je pokazao da su pravi rezultati na kraju najvažniji.

Kao odlična i marljiva učenica, ostvarila je izvanredne rezultate tokom svog osnovnoškolskog obrazovanja.

Njena predanost, radna etika i intelektualne sposobnosti bile su prepoznate od strane većine nastavnika.

Međutim, proces izbora učenika generacije nije bio bez problema. Zbog različitih prepreka, rezultati su kasnili, a tokom procesa su se pojavili neprimjereni pritisci sa različitih nivoa i pokušaji diskriminacije, kako prenosi naš izvor.

Ipak, želimo vjerovati da razlog tome nije Nudžejmina etnička pripadnosti i njena mahrama na čelu kolone sa drugarima iz školskih klupa.

Njena titula učenice generacije nije samo priznanje njenim obrazovnim uspjesima, već i simbol borbe protiv pokušaja diskriminacije.

Nastavak školovanja planira u Behram-begovoj medresi u Tuzli, gdje će imati priliku da nastavi svoj obrazovni put u okruženju koje cijeni njene vrijednosti i potencijale.

Nudžejma je svijetli primjer kako se predanost i trud isplate, čak i kada se suočavamo sa nepravednim izazovima.

Njena priča inspiriše i daje nadu da pravda i predanost uvijek mogu prevladati.
(Kanal 21)

Subscribe
Notify of

4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Aferim curo 💞

Cestitsm.
Obrazovsnje je najvazniji segment nekog naroda.

Najlakse je unistiti neki nrod ako mu unistis obrazovni sistem

Nudžejma,samo velike pohvale,ti si dokaz da nije važno koje iz koje sredine i kako se zove škola.Dokazala si da je samo upornost i učenje bitno.Sve si uradila u duhu sure 68.EL-KALEM i 96.EL-ALEK.Pune sreće i uspjeha u daljnjem školovanju.M.selam tebi itvojima.

Čestitke Nudžejmi i lijepe želje za nastavak školovanja👍🍀🌺Ništa novo oko pokušaja da se neko drugi proglasi boljim,samo je tada to onomad(u moje vrijeme)bilo prikriveno”ispod žita”a sad je to otvoreno i čestitke Nudžejmi što ih je pomela👍

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x