Objavljen snimak: “Kako Vučić naručuje pitanja novinarki“

Podijelite ovaj članak:

Ekološki ustanak saopštio je da je došao u posjed audio snimka iz 2017. godine na kome se, kako navode, “jasno čuje kako Aleksandar Vučić govori novinarki Branki Đukić, nekadašnjoj direktorki Tanjuga, a sadašnjoj savjetnici predsjednika Srbije koje pitanje da mu postavi”.

Na audio snimku koji je objavljen na Youtube čuje se kako Vučić u dva navrata govori Đukić da mu postavi pitanje kako komentariše dešavanja u Makedoniji i kakva je njegova poruka građanima, prenosi N1 Srbija.

Ona glasi:

„Kao predsjednik Vlade Srbije i kao izabrani predsjednik Republike Srbije uvijek sam činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja i između Srbije i Makedonije.

Mislim da građani Makedonije to dobro znaju i poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije, ali i prema državi Makedoniji.

Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji dobro znaju da to dolazi od njihovog iskrenog prijatelja, je da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rješavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, da kažem da je smirivanje situacije sasvim sigurno u najvećem interesu i Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i svi drugi problemi mogu da se riješavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi.

Ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje problem svih nas koji ovdje živimo i bolje je da odmah zaustavimo sve probleme, i da obezbijedimo mir i stabilnost za našu djecu.

I zato molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, a neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da samo razumiju ovu poruku kao dobronamjernu i da učine sve da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvijek imati iskrenog i odanog prijatelja“.

Vučić se oglasio nakon što je došlo do nereda u Skoplju. Policija je tada intervensala posle upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje. Tada je povrijeđeno oko 100 osoba, a privedeno osmoro.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Objavljen snimak: “Kako Vučić naručuje pitanja novinarki“ […]

[…] Objavljen snimak: “Kako Vučić naručuje pitanja novinarki“ Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x