Općina Kakanj i ove se godine odriče javnog dočeka Nove godine, novac usmjeravaju u korisniji projekat

Podijelite ovaj članak:

Načelnik općine Kakanj odlučio je 100.000 KM, prethodno planiranih za organizaciju javnog dočeka Nove godine, preusmjeriti u korisnije stvari. Time su nastavili prošlogodišnju tradiciju.

Naime, prošle godine načelnik ove općine pobrao je velike simpatije javnosti kada je odlučio novac planiran za doček Nove godine podijeliti penzionerima.

Načelnik Mirnes Bajtarević: Dok moji sugrađani penzioneri s tako malom penzijom plaćaju litar ulja 4 KM, nemam srca isplatiti desetine hiljada maraka narodnog novca nekoj muzičkoj zvijezdi za 2-3 sata nastupa u novogodišnjoj noći. Tih 45.000 KM će biti iznos subvencije najugroženijim penzionerima za 2023. godinu. No, to ne znači da u Kaknju neće biti nikakvog programa. Imat ćemo 3 koncerta, a većim dijelom ćemo se oslanjati na domaće snage. Bit će i zabave za mališane, ali i paketića za one koje kao društvo i zajednica nikada ne smijemo zaboravljati, objavio je načelnik prošle godine.

Ove godine, iznos dva puta veći od prošlogodišnjeg bit će usmjeren za mjesečne karte srednjoškolcima.

“U vrijeme kada poznati muzičari novogodišnje nastupe naplaćuju po 100.000 KM i više narodnog novca, Općina Kakanj je u aktivnostima planiranja i predlaganje budžeta prednost dala budžetskim rashodima poput izdvajanja za mjesečne karte kako bi i u drugom polugodištu tekuće školske godine svi kakanjski srednjoškolci imali besplatne mjesečne karte.

U vrijeme kada djeca Palestine svakodnevno umiru, skupocjeni vatrometi u kojima u jednoj minuti nestanu hiljade i hiljade maraka novca koji pripada narodu mogu sačekati neka druga, bolja i sretnija vremena.

Novogodišnjeg programa u Kaknju će biti. Bit će lijep, dostojanstven i s mjerom. Kakanjski mališani neće biti zaboravljeni. Bit će određenih sadržaja i za odrasle. Neće biti zaboravljeni posebno oni koji trebaju našu svakodnevnu pažnju”, poručio je načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević.

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Općina Kakanj i ove se godine odriče javnog dočeka Nove godine, novac usmjeravaju u korisniji pro… Karić žrtva uznemiravanja jer nije dozvolila da se pokrije ploča na Vijećnici, podnijela i prijavu Post Views: 35 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x