Otac podnio prijavu protiv nastavnika koji je opomenuo učenicu da je došla u školu u prekratkoj majici

Podijelite ovaj članak:

„Na času sam opomeno učenicu sedmog razreda da je došla u prekratkoj majici i da je to neprimjereno. Dodao sam da je i juče bila identično odjevena, ali pošto sam žurio na čas, nisam stigao to da joj kažem. Danas mi je direktor rekao da je njen otac podnio prijavu protiv mene“, požalio se jedan nastavnik na Tviteru.

Problem nepristojnog oblačenja učenika bio bi vrlo lako riješen, kada oni ne bi imali podršku roditelja, stav je većine nastavnika. Te pocijepane farmerice, nepristojno kratku suknju i majicu koja otkriva cijeli stomak morao je neko i da im kupi, a to su, naravno – roditelji.

– Nama je razredni stariješina na roditeljskom sastanku, prvom u drugom polugodištu, rekao da nastavnik ima pravo da udalji sa nastave i pošalje kućama nepristojno obučenu djecu. U tom slučaju, mi ne možemo da pravdamo njihov izostanak, već im se to računa kao neopravdani – rekla je majka jedne djevojčice šestog razreda.

– Nastavnik ima pravo da se savjetodavno obrati učeniku, ukaže mu na grešku, ukoliko nema efekta, može da se obrati razrednom stariješini, a on bi trebalo da komunicira s roditeljima. To je osnova – rekla je direktorka Stojanović, u čijoj je školi jedan od najdetaljnijih pravilnika oblačenja učenika.

Osim kratke suknje, majica na bretele, otkrivenih stomaka, u ovoj školi su zabranjene i čudne frizure i neobično ofarbana kosa. Prema njenim riječima, u ovom kolektivu nemaju previše problema s garderobom učenika.

– Svi su, manje-više, pristojno obučeni. Najveći problem su nam vještački nokti, učenice ih nose već u prvom razredu, to je trend koji im se servira sa interneta, televizije i, što je najgore, roditelji im to dozvoljavaju – navela je direktorka.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Otac podnio prijavu protiv nastavnika koji je opomenuo učenicu da je došla u školu u prekratkoj m… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x