Otkud Nermin Muzur u Konakovićevoj delegaciji u Podgorici?

Podijelite ovaj članak:

Šef bh. diplomatije Elmedin Konaković nalazi se na mini regionalnoj turneji, a na put u Podgoricu poveo je i svog dobrog prijatelja, inače načelnika Ilidže – Nermina Muzura (NiP).

Tome svjedoči videosnimak koji je objavio Ured predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. U delegaciji ministra vanjskih poslova BiH se jasno vidi i Muzur, i to za vrijeme sastanka Đukanovića i Konakovića.

Redakcija portala Klix.ba je kontaktirala Mirelu Bubalo, savjetnicu za medije ministra vanjskih poslova BIH Elmedina Konakovića koja nam je potvrdila da Nermin Muzur nije bio član delegacije MVP-a, ali da je prisustvovao sastanku.

“Nermin Muzur nije bio član delegacije. On je bio ovdje u vlastitom aranžmanu, ali je bio sinoć na sastanku ministra Konakovića i predsjednika Đukanovića. Nermin Muzur se danas vraća kući, a mi nastavljamo sastanke s premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, a onda idemo za Srbiju”, rekla je.

Od Konakovićeve savjetnice za medije smo saznali i da je Nermin Muzur sa svojim vozilom bio i pod policijskom pratnjom u koloni iz Sarajeva do Podgorice te je bio najavljen policijskim organima, iako je, ponavljamo, putovao privatno, a ne kao član delegacije bh. ministarstva.

Iz Konakovićevog kabineta su nam dodatno rekli i kako će “ovakav način upoznavanja i ostvarivanja kontakata funkcionera, ne samo NiP-a već i ostalih stranaka, na sastancima gdje se procjeni da to njima može biti korisno u njihovim javnim poslovima koje obavljaju biti praksa MVP-a i ministra, ali pod uslovom da troškove snosi ta osoba, a ne MVP.”

S obzirom da aktuelni načelnik Općine Ilidža nije član Konakovićevog kabineta, potpuno je nejasno iz kojeg razloga se Muzur našao na zvaničnom sastanku crnogorskog predsjednika i bh. ministra vanjskih poslova, no sigurno će biti prilike da objasni i ovu situaciju.

Prije dva dana Muzur se pohvalio na Instagramu kako je šef diplomatije BiH posjetio Općinu Ilidža.

Inače, Đukanović je izrazio zadovoljstvo što je Konaković u posjeti Crnoj Gori ističući da je ovako brza posjeta potvrda međusobnih dobrih odnosa ove dvije države.

Klix

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x