Otvoreno košarkaško igralište koje je mladima Tuzle poklonio Jusuf Nurkić

U tuzlanskom naselju Stupine danas je svečano otvoreno košarkaško igralište koje je mladima i djeci Tuzle poklonio Jusuf Nurkić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i član NBA tima Portland Trail Blazersa. 

Jasmin Imamović, nekadašnji gradonačelnik Tuzle i Jusuf Nurkić su prošle godine krenuli u realizaciju ideje. 

– Termin otvaranja smo ranije odredili, prije tragedije u Beogradu. Žalimo djecu, brinemo da se nešto slično ne dogodi i kod nas, i ovaj velikodušni poklon Jusufa Nurkića možda je danas i višestruko značajniji jer je poklon za djecu i mlade Tuzle. Jusuf Nurkić je veliki filantropa, humanitarac i zaista mu se zahvaljujem na ovom velikodušnom poklonu – rekao je Jasmin Imamović.

l_52963baffdb29c76587a6a7cb7feffbe.jpg - Otvoreno košarkaško igralište koje je mladima Tuzle poklonio Jusuf Nurkić

Aktuelni gradonačelnik Zijad Lugavić istakao je kako je Grad Tuzla obezbijedio zemljište, projekat i nadzor nad projektom, a u fazi je i poboljšanje videonadzora nad igralištem. 

– Ovo igralište će služiti mladima. Da se druže i razvijaju. Nadamo se da će na igralištu biti mnogo mladih, da će se igrati mnogo dobrih utakmica – rekao je Lugavić. 

Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić nije htio, kako je naveo, dužiti priču…

– Znamo da su djeca danas pred ekranima i ovo je bolji način da provedu vrijeme. Tuzla je primjer za sve i po meni Tuzla predstavlja ono što Bosna i Hercegovina u cjelini treba biti – rekao je Nurkić. 

Nurkić se družio sa dječacima i djevojčicama, fotografisao se i dijelio autograme, a svi su ostali u uvjerenju da će se košarkaški teren iskoristiti na svrsishodan način. 

(Preporod.info)

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x