Ovaj čovjek je heroj u Italiji: Uhvatio djevojčicu koja je pala sa petog sprata zgrade

Bankar iz Torina proglašen je herojem nakon što je čudesno uhvatio dijete koje je palo s balkona na petom spratu. Mattia Aguzzi (37.) ispričao je da su on i njegova djevojka u subotu oko 11 sati po lokalnom vremenu išli do pekarne u središtu Torina.

Izašao sam sa svojom djevojkom kupiti kruh i čuli smo vriskove iz zgrade koji su nam privukli pažnju. Čuo sam čovjeka kako vrišti kad je vidio djevojčicu kako se naginje na rubu. Djevojčica se sve više naginjala i penjala, držala se samo s dvije ruke, a noge su joj bile u zraku“, opisao je Aguzzi, govoreći ispred bolnice u kojoj je liječen zbog lakših ozljeda.

Tvrdi kako je vikanjem pokušao privući pozornost trogodišnjakinje, ali je shvatio da ga ne čuje. Kazao je kako je tada procijenio gdje bi djevojčica mogla pasti i stao na to mjesto, prenosi CNN.

Djevojčica je dobro

Počeo sam vikati na nju da miruje i da se vrati unutra, ali nije čula. Kad sam vidio da pada, stao sam joj na put, zatvorio oči i nadao se da će sve biti najbolje, ublažio sam joj udarac i oboje smo pali na zemlju“, kazao je i nastavio: “U početku nisam osjećao nikakve znakove života, onda je beba počela plakati i ja sam odahnuo“.

Roditelji djevojčice izašli su na ulicu kada su shvatili što se dogodilo, a hitne službe odvezle su djevojčicu u bolnicu. Aguzzi je rekao da su roditelji djevojčice u šoku, ali da je djevojčica “dobro”.

Gradonačelnik Torina Stefano Lo Russo pozvao je da se oda počast Aguzziju.

Postupci Mattie Aguzzija, našeg sugrađanina koji je, uhvativši djevojčicu u letu, spasio život djevojčice koja je pala s petog kata, herojska su i nesvakidašnja gesta“, napisao je Lo Russo u objavi na Facebooku.

Nemojte me zvati herojem

Talijanska premijerka također je zahvalila bankaru.

Priča o djevojčici koja je pala s balkona na petom katu zgrade u Torinu mogla se pretvoriti u tragediju. Ali zahvaljujući brzini Mattie Aguzzija, koji ju je vidio kako pada i zgrabio u zraku, njezin život je spašen. Velika čast i zahvalnost ovom mladom heroju“, napisala je na Twitteru.

Aguzzi ipak ne želi da ga se naziva herojem.

Nemojte me zvati herojem. Sve sam radio tako prirodno. Ništa nisam razmišljao i pokušao sam učiniti ono što je trebalo“, naglasio je, našalivši se kako mu njegov višak kilograma pomogao.

U svakom slučaju, sad mi više neće govoriti da je bolje da malo smršavim. Prošlo je dobro. Što više možemo poželjeti? Sudbina nas je tamo smjestila. Slučaj, sudbina. Koliko ja znam, svi smo dobro. A to je, vjerujte mi, nešto najljepše“, dodao je.

Talijanska policija istražuje okolnosti incidenta.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x