Ovo je osoba koja je jučer spalila Mushaf pred turskom ambasadom u Švedskoj, a za kojeg je svojevremeno razotkrivena njegova seksualna sklonost prema maloljetnim dječacima!

Ovo je osoba, inače Danac po rođenju, koja je jučer spalila Mushaf pred turskom ambasadom u Švedskoj.

Ono što je važno u vezi njega, a što nećete saznati u agencijskim vijestima, je da je svojevremeno razotkrivena njegova seksualna sklonost prema maloljetnim dječacima.

Nećete također saznati da mu je Švedska zbog sličnih planova prije dvije godine zabranila ulazak u zemlju, ali i da mu je u oktobru prošle godine odobrila švedsko državljanstvo iako je u Danskoj uslovno osuđen zbog rasizma. Te da mu je takvom ista ta Švedska izdala dozvolu za ovu javnu manifestaciju krajnjeg primitivizma, koja se sa namjerom i planski desila baš pred ambasadom Republike Turske.

Na kraju treba istaći i činjenicu da je on zapalio Mushaf, a ne Kur’an. Naime Mushaf je knjiga u kojoj je ljudskom rukom zapisan Kur’an, a Kur’an kao takav se ne može niti zapaliti, niti mu ijedno stvorenje može naštetiti, jer je Kur’an Božija riječ koja, kao i Allah dž.š., nije stvorena nego jednostavno JESTE.

U okviru gore navedenih činjenica svi, a naročito muslimani, trebaju kreirati svoj narativ i odnos prema ovakvim pojavama. Naročito mi Bošnjaci-muslimani kao dio evropskog religijskog, kulturnog, tradicijskog i političkog prostora u kojem živimo i nastojimo opstati!

FB Dženan Selimbegović

5 1 vote
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x