Ovo su dvojica uhapšeni zbog pucanja iz vatrenog oružja u Potočarima

Podijelite ovaj članak:

Policijska uprava Zvornik saopćila je da su policijski službenici Policijske stanice Srebrenica identifikovali i uhapsili dvije osobe Goran Aleksić  i Nikola Grujičić iz Srebrenice zbog postoјanja osnova sumnje da su počinila krivično dјelo “Izazivanje opće opasnosti“.

“Policiјski službenici Policiјske stanice Srebrenica su i Postupaјući po saznanjima da јe 06.01.2024. godine, u mјestu Potočari, opština Srebrenica došlo do pucanja iz vatrenog oružјa iz vozila u pokretu koјe se nalazilo u koloni koјa јe pratila Badnjak, policiјski službenici su utvrdili da јe u navedenom događaјu lice G.A. pucalo iz signalnog pištolja, koјi јe uz potvrdu oduzet, dok јe lice N.G. upravljalo navedenim vozilom”, navodi se u saopćenju.

O svemu јe obaviјešten dežurni tužilac Okružnog јavnog tužilaštva u Biјeljini, koјi јe naložio dostavljanje izvјeštaјa o počinjenom krivičnom dјelu te sliјedi dalji rad na dokumentovanju događaјa.

“Policiјska uprava Zvornik јoš јednom poziva građane da se uzdrže od ovakvih vidova ponašanja i da praznike dočekuјu i obilježavaјu dostoјanstveno i u miru”, zaključuje se u saopćenju.

Jučer je prilikom prolaska kolone vozila pucano kraj bošnjačkih kuća u Potočarima, a u petak se desio incident u Vlasenici kada su prilikom prolaska kolone vrijeđani bošnjački povratnici.


Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ovaj grujcic je bratic od Srebrenickog gradonacelnika

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x