Pa đe ovo na svi'tu ima?

Historija je zabilježila svakakvih slučajeva nepravde, ali to što se danas dešava braniocima Sarajeva i države BiH je sasvim sigurno u samom vrhu tih slučajeva. Trideset i jednu godinu traje propagandni rat Srbije, koja na ovom slučaju želi izjednačiti žrtvu i agresora i prikazati svoju agresiju na BiH, kao građanski rat, usprkos bezbroj dokaza i presuda međunarodnih sudova za agresiju i genocid, nad Bošnjacima.
Na današnji dan prije 31.godinu, tkz. JNA je otkrila svoje pravo lice i otvoreno se stavila na stranu Srbije u agresiji na BiH. Dan ranije bio je od strane te agresorske vojske zarobljen predsjednik države Alija Izetbegović, a pokušaj zauzimanja zgrade Predsjedništva BiH, spriječili su članovi Patriotske lige, koji su i dan danas izloženi progonu agresora i to putem sudova države koju su tad odbranili.
Trideset i jednu godinu, niko javno je postavlja prava pitanja, koja bi obesmislila hajku na goloruke branioce države, a jedno od njih je svakako pitanje:
– Zašto se napad na JNA, kojeg je Haški sud okarakterisao kao vojnu metu, u ovom montiranom procesu koristi kao napad na Srbe i Srbiju, kad je JNA bila sastavljena iz pripadnika svih naroda bivše Jugoslavije?
U borbama između članova Patriotske lige i tkz. JNA, zna se imenom i prezimenom broj poginulih, među kojima je i jedna balinkura, koja se stavila u službu agresora.
– “Poginuli su jedan vojnik, Tomović Zdravko iz Han Pijeska, tri pukovnika Šokić Miro, Radulović dr. Budimir i Mihajlović Boško, jedan potpukovnik Jovanić Boško, i jedna žena, muslimanka, Šuko Nurmela, koja je došla iz Zagreba s tom komandom i ona je rekla: ‘Ja neću nikakvu drugu vojsku, ja idem sa mojom vojskom, pa neka poginem.’ Znači šest osoba je stradalo, od 261”, rekao je Kukanjac za RSE 2000. godine.
I usprkos svim ovim činjenicama, građani Sarajeva pa i cijele BiH, koji su se borili za slobodnu i demokratsku domovinu BiH trpe poniženja i paradiranje agresora kroz glavni grad, koji javno lažu o broju poginulih i slave agresiju na državu sa čijih jasala i danas predobro žive.
Naređenje da se zaustavi okršaj agresorske tkz. JNA i branilaca Sarajeva izdao je legendarni general Jovan Divjak, koji je donedavno bio živi svjedok tog događaja i umjesto svih priznanja za to bio proganjan od strane Srbije odakle je rodom!
Dokle će uzmicati oni koji su goloruki stali pred tenkove moćne armade, pred ulizanim nasljednicima presuđenih ratnih zločinaca?

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x