Pijaca Kvadrant očišćena nakon požara, očekuje se da ubrzo počne s radom

Podijelite ovaj članak:

KJKP “Tržnice-pijace” Sarajevo je, nakon požara od 5. novembra ove godine, a u kojem je uništeno 80 posto prodajnih boksova na poslovnoj jedinici Kvadrant, uspjelo raščistiti ostatke kojih je na ovoj lokaciji bilo u velikim količinama.  

Kompletan kolektiv preduzeća se stavio na raspolaganje, te su zajedničkim djelovanjem, danonoćno, odvozili neupotrebljivi materijal kako bi došli do realizacije cilja – a to je ponovna uspostava rada pijace.  

Bezrezervnu pomoć su svakodnevno pružali i zakupci koji su s porodicama dolazili na lokalitet te radnicima “Tržnica-pijaca” pružali pomoć. Sve ovo, kako ističu, se ne bi moglo ovako efikasno uraditi bez mehanizacije i ljudstva a koju je od prvog dana na raspolaganje stavila Uprava KJKP “Rad”, kojoj se iz “Tržnica-pijaca” zahvaljuju. 

„Uprava preduzeća poduzima sve moguće radnje da se ponovno, istim kapacitetom stavi u funkciju rad ove pijace. Već organizujemo prenos prodajnih boksova sa drugih poslovnih jedinica i očekujemo da ćemo u konačnici imati funkcionalnu pijacu u što kraćem roku”, poručili su iz KJKP “Tržnice-pijace” Sarajevo.  

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x