Pojavile se lažne informacije o koncertu Mahera Zaina u Sarajevu

Podijelite ovaj članak:

Za sutra, 12. aprila najavljen je koncert Mahera Zaina u  velikoj dvorani Zetre u Sarajevu 12.04.2024. u sa početkom u 20:00.

Zain, Šveđanin, Libanonskog porijekla, mladi, ali svjetski poznat pisac, producent, autor i kantautor najpoznatijih duhovnih pjesama i ilahija na svijetu, osvajač je, ne samo srca vjernika, već i onih, koji prepozanju veličinu i uticaj ovih muzičkih djela. Nekada davno, radio je za najjače producentske kuće svijeta i Amerike, no svoje djelovanje u zreloj fazi u cijelosti je podrijedio ovom duhovnom žanru.

Dobitnik je svjetskih prestižnih nagrada od kojih izdvajamo “Multi Platinum winning singer and songwriter.” i osoba koja je višestruko poznata svjetskim medijima uz apsolutnu dominaciju višemilionskih pregleda na digitalnim i društvenim mrežama. Njegova djela poput „Rahmatun ‘LIL Alamen, YaNabi, Salam Alejka, Insha Allah i mnoge druge bi se mogle nazvati i himnama svjetske duhovne muzičke scene.  Počašćeni smo ovom rijetkom prilikom, do koje je bilo izazovno doći, ističe Organizator.

U ovoj komunikaciji Organizator, na čijem čelu je nama dobro poznati  izvođač nekih od najljepših ilahija Zejd Šoto obećava prelijep ugođaj, jer će koncert obilovati najpopularnijim svjetskim numerama, provedenim kroz vrhunsku akustičnu i video tehnologiju, koja zadovoljava i najstrožije kriterije muzičkih industrija kakva je i  Maherova, „Awakeinig music“ produkcija. „Naš narod u Bosni i Hercegovini i Sandžaku zaslužuje ovakav muzičko-kulturološki spektakl“, ističe Šoto, tvrdeći da je Maher Zain autor, čije izvedbe dotiču sve ciljane grupe od 7 do 77, što potvrđuje i svakodnevna komunikacija sa kupcima ovih ulaznica.

Da bi ova manifestacija odisala istinskoj duhovnoj vrijednosti, Organizator se odlučio da od svake prihodovane karte po 1,00 konvertibilnu marku izdvoji i za aktivnosti Udruženja Pomozi.ba, uz nezaobilaznu instalaciju i humanitarnih kutija na određene pozicije, zbog čega se nadamo i potpunom moralnom zadovoljstvu posjetilaca.

Ovih dana u medijima se pojavila vijest da su sve ulaznice za sutrašnji koncert rasprodane. S tim u vezi, kontaktirali smo organizatora, koji nam je potvrdio da ima slobodnih mjesta, te da se ulaznice još uvijek mogu nabaviti putem on-line sistema kupi.kartu.ba, ,pa čak i na samom ulazu, jer nam Organizator obećava dovoljno prostora, a sve dodatne informacije možemo dobiti i sa web stranice www.maherzain.ba.

Ko pokušava “minirati koncert, ostaje da se sazna.

Ono što je sigurno, Zain i organizatori koncerta će u Zetri napraviti spektatkl. Zvijezda je stigla danas u Sarajevo i trenutno odmara u Pino nature hotelu na Trebeviću.

Maher Zain sa Aidom Terzić, menadžericom hotela Puno nature i Zejd Šotom, organizatorom koncerta
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x