Pokreće se postupak protiv policijskog službenika zbog tetovaže

Podijelite ovaj članak:

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH pokrenut će postupak protiv svog službenika koji je objavio na društvenoj mreži “Facebook” fotografije na kojima se veliča vojno-redarstvena akcija “Oluja” uz ustaški pozdrav “za dom spremni”.

Ovu informaciju potvrdio je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

“Nakon što sam upoznat sa informacijom da je službenik Direkcije veličao zločinačku akciju u kojoj je izvršen pogrom nad srpskim narodom, zatražio sam od Direkcije da pokrene postupak”, rekao je ministar bezbjednosti.

On je dodao da su mu potvrdili da će postupak biti pokrenut kako bi se utvrdila odgovornost tog službenika.

“Lično, kao čovjek i kao ministar sigurnosti, smatram da ljudima koji veličaju zločinačke akcije kao što je ‘Oluja’, kada je izvršen pogrom nad srpskim narodom, nije mjesto u policijskim agencijama”, poručio je Nešić.

On je podvukao da će tražiti da ovaj službenik bude adekvatno sankcionisan i da će ispratiti tok postupka od početka da kraja.

“Tražit ću od svih predstavnika policijskih agencija na nivou BiH da rade profesionalno svoj posao i budu u službi zakona”, rekao je Nešić.

Sporna tetovaža

Sporna tetovaža

Na više fotografija koje su objavljene na “Facebooku” vidi se kako policijski službenik veliča “Oluju”, kao i fotografija muškarca koji na leđima ima istetoviran ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Klix

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Pokreće se postupak protiv policijskog službenika zbog tetovaže […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x