Pokrenuta peticija u cilju odbrane reisa Kavazovića

Podijelite ovaj članak:

Patriotske organizacije i zajednice u saradnji sa bosanskohercegovačkim patriotima u i van Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Instituta za istraživanje genocida Kanada pokrenule su peticiju gdje se traži od Visokog predstavnika Christiana Schmida da iz svog izvještaja generalnom sekretaru Ujedinjenih naroda o implementaciji Mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini povuče grubu kvalifikacijuo reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću. Tekst prenosimo u cjelosti:

PETICIJA:
– Tražimo odmah i bezuvjetno od Visokog predstavnika Christiana Schmida da iz svog izvještaja generalnom sekretaru Ujedinjenih naroda o implementaciji Mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini povuče grubu kvalifikacijuo reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, duhovnom i moralnom autoritetu u Bošnjaka, koji je svojom riječju i djelom nedvosmisleno pokazao da je čovjek mira, suživota i dijaloga, a nikako čovjek „agresivne retorike“. 
 

– Pozdravljamo odluku bivšeg reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića da vrati njemačka priznanja ukoliko Christian Schmidt ne odustane od svog izvješća, koji reisu-l-ulemu Kavazovića stavlja na „crnu listu“. To ne služi na čast i ugled njemačke nacije. 
 

– Pozivamo vas da svojim potpisom ove PETICIJE u domovini i svijetu pokažete da su Bošnjaci samosvjesna nacija, koja ne dopušta da joj se kriminaliziraju duhovni i moralni autoriteti kako bi ih se pripremilo za novi genocid i udruženi zločinački poduhvat! Vaš potpis je vaš dug i zavjet vašim bošnjačkim/bosanski potomcima! Nemojte propustiti priliku da se upišete u junake svoga doba!  

Peticiju potpišite OVDJE.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x