Policajka Dženana se vraća sa odmora u PU Gradačac, tvrdi da nije imala nikakve veze s monstrumom Sulejmanovićem

Podijelite ovaj članak:

Policajka Dženana Selimović za koju u javnosti tvrde da je višestrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću odala informacije o Nizami Hećimović, vraća se iz Italije u Gradačac. Jutarnji.hr stupio je u kontakt s njom i njenim advokatom. Tvrde ne samo da ona nije odala Nizamino skrovište, nego da nije imala nikakve veze, osobito ne ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem.

Selimović je novinare Jutarnjeg lista uputila na svog advokata.

“Ono što vam mogu reći je da moja branjenica, Dženana, nije imala nikakav kontakt s osobom koja je izvršila ova teška krivična djela niti je imala bilo kakva saznanja o tome gdje se nalazila osoba stradala u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji s tužilaštvom provode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema nikakvih indicija da je ona imala bilo kakvu vezu s ubicom. Policijska je službenica u Gradačcu, mjesto je malo i svako svakog zna pa se tako zna i da je ona uzorna službenica protiv koje nikad dosad nije poveden disciplinski postupak. Tvrdimo da ona nije nikome dala nikakve informacije o žrtvi, niti je, uostalom, ona bila raspoređena na radno mjesto gdje bi raspolagala takvim podacima”, rekao je za Jutarnji advokat Bakir Hećimović.

Najavio je i da će za nju tražiti 24-satnu zaštitu jer joj je život ugrožen.

“Neosnovano je linčuju i mediji. Sve je to neosnovano do trenutka dok ne bude barem indikativnih dokaza da je uopće imala kontakt sa Sulejmanovićem. Pišu i da je pobjegla u Italiju, međutim ona je na godišnjem odmoru i 16. augusta će se redovno javiti u svoju Policijsku stanicu Gradačac i redovno nastaviti sa svojim zadacima. Ako se uspostavi da Dženana nije imala nikakve veze s ubicom, pokrenut ćemo niz tužbi u njezinom interesu”, rekao je advokat.

Dodao je kako se njegovoj branjenici prijeti životom te će zatražiti da dobije zaštitu 24 sata i to od pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu sve dok se ne utvrdi je li ona za bilo što odgovorna što joj se stavlja na teret.

“Njen je život u ovom trenutku ugrožen”, rekao je advokat.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Policajka Dženana se vraća sa odmora u PU Gradačac, tvrdi da nije imala nikakve veze s monstrumom… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x