Političar u BIH: Izbacimo vjeronauku iz obrazovnog sistema BiH, u protivnom će rat započeti

Podijelite ovaj članak:

Sve ću učiniti da aktiviram ili reaktiviram inicijativu pred nadležnim sudovima, pa i Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine, kako bi se etnička i moralna diskriminacija, te konfesionalna dogma “vjeruj – ne pitaj” istjerala iz obrazovno-vaspitnog procesa u našoj državi!

U jeku najnovijih nacionalističkih ispada koji su procurili u javnost, a posebno onih od strane vjerskih službenika, oglasio se predsjednik banjalučkog SDP-a BiH Aleksandar Vuković i najavio svoj prvi potez u cilju uspostavljanja istinske sekularne države Bosne i Hercegovine.

Takva je BiH po ustavu, ali ne i u stvarnosti, te Vuković predlaže sljedeće:

– Bosna i Hercegovina mora biti sekularna država!

Svjedoci smo svakodnevnog sinhronizovanog, koordinisanog i odlično organizovanog cirkusa vjerskih oratora, a u svrhu tipovanog političkog cilja!

Prvi korak, izbaciti vjeronauku iz obrazovnog sistema Bosne i Hercegovine!se nastavlja nakon oglasa

I dok su nam u 21. vijeku krucijalna nastavna sredstva kreda i spužva, imamo više računara i softvera u voznom parku vjerskih vođa nego u svim učionicama Bosne i Hercegovine!

Lično, sve ću učiniti da aktiviram ili reaktiviram inicijativu pred nadležnim sudovima, pa i Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine, kako bi se etnička i moralna diskriminacija, te konfesionalna dogma “vjeruj – ne pitaj” istjerala iz obrazovno-vaspitnog procesa u našoj državi!

U protivnom će nam započeti rat hodže i popovi, nastaviće topovi, a završiće ga lopovi! – poručio je Vuković u komentaru na svom Facebook profilu, prenosi Buka.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Političar u BIH: Izbacimo vjeronauku iz obrazovnog sistema BiH, u protivnom će rat započeti […]

[…] Političar u BIH: Izbacimo vjeronauku iz obrazovnog sistema BiH, u protivnom će rat započeti […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x