Položila hifz Kur’ana u devetom mjesecu trudnoće

Podijelite ovaj članak:

Aldina Husrep-Tucaković (33), proučila je posljednja četiri džuza Kur’ana Časnog pred Komsijom za hifz Rijaseta IZ u BiH i time stekla titulu hafize Kur’ana Časnog. Komisija u sastavu kurra hfz. dr. Dževad Šošić, predsdavajući, te hfz. dr. Dževad Hrvačić, hfz. dr. Muhamed Čajlaković i hfz. mr. Abdulaziz Drkić kao članovi, prethodnih su dana na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu i Centru za Kur’an i Sunnet preslušali njezin hifz.

Majka troje djece – Rejhane (15), Tejme (11) i Muhameda (4), u danima ispita je ušla u deveti mjesec trudnoće. Međutim, niti teškoće trudnoće, niti porodične obaveze, niti radni zadaci nisu je spriječili od ovog plemenitog nauma. “Glavni moto koji promoviram u svom radu jeste da nas naše obaveze nikada ne smiju odvratiti od lične nadogradnje. Osim toga, svaki posao koji radimo trebamo iznjeti na najbolji i najpotpuniji mogući način”, rekla je ova mlada hafiza.

Sve faze hifza Kur’ana Aldinu vezuju za neko od njihove djece. Na početku hifza su dobili Rejhanu, na pola Kur’ana Tejmu a Muhameda neposredno nakon završetka pred njenom muhafiziom hfz. Nerminom Ćuprija. Danas, polagažući hifz pred Komsijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, porodica Tucaković očekuje svoje četvrto dijete. “Stalno mi je bila briga – samo da se ne porodim na pola puta”, kaže naša nova hafiza.

Aldina Husrep-Tucaković, kćerka Fikreta i Ševale, rođena je u Konjicu 1988. godine.
Molimo Allaha Uzvišenog da našoj hafizi podari razumjevanje i ustrajan rad po uputama Kur’ana Časnog, da naš Bejan predano služi našoj IZ muslimana u BiH, te da kod Njega budemo upisani kao trudbenici! Amin!

Izvor: Udruženje za odgoj i edukaciju ”Bejan”

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Apoiar ferramentas de apostas e estar equipado com uma plataforma diversificada de transações financeiras, a 20Bet oferece suporte tangível aos jogadores. Este é um lugar onde eles podem apostar com dinheiro real, respaldados por concorrentes de diversas disciplinas esportivas. 20bet

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x